FS Data
4.5

FS Data

Webbhotellpaket Från 84kr/Månad
Home » FS Data
Fördelar
  • Väldigt erfaren aktör
  • Bra och hjälpsam support
  • Många alternativ när det kommer till domäner
  • Väldigt användarvänliga tjänster
Nackdelar
  • I den dyrare prisklassen
  • Snålt med lagringsutrymme i det billigaste paketet

FS Data

FS Data är en av Sveriges äldsta, största och mest populära leverantörer av webbhotell, servertjänster, domännamn och e-post. De startade sin verksamhet redan 1997, och var då ett av de första företagen att erbjuda registrering av .SE domäner och har genom åren blivit prisade för deras tjänster, bl a som Sveriges bästa webbhotell flera gånger.

Hos FS Data kan du som kund välja mellan tre olika paket. I alla paketen ingår obegränsat antal hemsidor och gratis SSL certifikat. Det som skiljer paketen åt är främst lagringsutrymme och minne. I listan nedan ser du priser och lite information om respektive paket.

FS Data Premium: 2GB minne, 20GB lagringsutrymme – 84kr/månad

Det första paketet hos FS Data är deras premium paket som lämpar sig väl för privatpersoner eller mindre företag. I detta paket ingår 2GB minne och 20GB lagringsutrymme, vilket räcker ganska långt för den som har en mindre portfölj av hemsidor. För webbyråer och medelstora företag rekommenderar vi webbhotellspaketet Pro som ger dig lite mer minne och lagringsutrymme. Men även i Premium paketet ingår obegränsat antal hemsidor samt gratis SSL certifikat.

Pro: 3GB minne, 40GB lagringsutrymme – 299kr/månad

Pro paketet hos FS Data ger dig mer utrymme samt mer minne för en fullt rimlig peng. Medelstora företag och webbyråer som vill ha ett stabilt webbhotell med hyfsat mycket lagringsutrymme och minne rekommenderas att välja Pro paketet som FS Data erbjuder.

Platinum: 4GB minne, 200GB lagringsutrymme – 995kr/månad

Sist men inte minst så hittar vi webbhotellspaketet Platinum. Detta paket är perfekt för de stora och medelstora företag eller webbyråerna som har höga krav på utrymme och prestanda. I detta paket ingår 4GB minne, 200GB lagringsutrymme och självklart obegränsat antal hemsidor och gratis SSL certifikat.

FS Data är ett lite dyrare alternativ än många andra webbhotell, dock bör man ha i åtanke att de trots allt har den längsta erfarenheten. Som vi tidigare nämnde har de även mottagit flertalet priser för Sveriges bästa webbhotell. Lång erfarenhet innebär oftast bra kundkännedom och stor koll på hur man skapar nöjda kunder. I det fallet så har de minst sagt lyckats. Du kan läsa mer här.

Några fördelar med webbhotellet

FSData är sveriges äldsta webbhotell med lång erfarenhet när det kommer till kundsupport och uppfattning om vad deras kunder förväntar sig från ett webbhotell. FS Datas långa erfarenhet gör att du som kund kommer bli bra behandlad och kan förvänta dig att alltid få hjälp med dina problem, oavsett om det handlar om ditt webbhotell, webbmail eller din hemsida. Som vi tidigare nämnt så har FS Data fått pris för att vara sveriges bästa webbhotell flera gånger tack vare deras kunnighet som leverantör av webbhotell.

Det finns flera fördelar att räkna upp med FS Data, inte minst att det i alla deras paket ingår gratis SSL certifikat och obegränsat antal hemsidor. Att ett SSL certifikat ingår gratis är inte super vanligt, men FS Datas kunder kan räkna med det. Även om priserna på deras webbhotell ligger i högre kant så anser vi att det fortfarande är värt varenda krona med tanke på deras grymma kundsupport, många olika tjänster och vad som är inkluderat i deras olika paket. Oavsett om du är en privatperson med endast en hemsida eller ett fåtal, eller om du är ett större företag som behöver mycket utrymme för dina hemsidor och servrar så har FS Data ett webbhotell paket som passar dig.

När vi har talat med några av FS Datas befintliga kunder och frågat vad dom tycker om webbhotellet så har vi fått till svar att dom är helnöjda överlag. Några saker som dom speciellt poängterar ut är deras support och hur lätt det är att få bra hjälp med sina problem, både när det gäller webbhotell, hemsidor och server.

FS Data

Supporten hos FS Data

När det kommer till FSDatas support alternativ så har de till att börja med en väldigt bra livechatt som oftast svarar väldigt snabbt. Livechatten är tillgänglig både för inloggade kunder och för dig som inte är kund ännu men kanske har frågor eller funderingar. FS Data erbjuder dessutom kundsupport via mail. Du kan nå dem på support@fsdata.se om du har frågor som rör ditt webbhotell, vps, dedikerad server eller annat som rör ditt konto hos dem.

Utöver deras mail-support och livechatt så har de även en lysande FAQ där du kan hitta svar på många problem du kanske behöver hjälp med. Några av sakerna du kan få svar på där är ekonomi och faktura, webbmail, webbhotell, frågor om problem med din hemsida, information om nya och gamla kontrollpanelen, SSL certifikat, domännamn och domänhantering, VPS och servertjänster samt sitelock. Denna FAQ sida täcker det mest som företaget erbjuder sina kunder. Om du ändå inte hittar svaret på din fråga där så går det väldigt bra att kontakta FS Data kund support.

FS Data support

Vad ingår hos FS Data

När du skaffar webbhotell hos FS Data så är det en hel del saker som ingår i priset du betalar. Till att börja med så ingår obegränsat antal mail-adresser för din webbmail, vilket är smidigt för dig som kanske ska göra mailutskick eller för dig som har ett företag som behöver flera olika mailadresser för olika avdelningar. Det andra som ingår är One-Click installer för din hemsida med över 150 appar och tjänster att välja mellan vilket gör det väldigt bra för kunder som är intresserade av att ha flera hemsidor och enkelt kunna hantera dem, dessutom har du som kund hos FS Data alltid 24/7 övervakning och DDOS skydd mot hackers och andra attacker som kan drabba din hemsida.

För dig som huvudsakligen sysslar med hemsidor, eller kanske ska bygga din första hemsida så ingår även FS Datas sitebuilder program för att enkelt komma igång med hemsidan på ett smidigt sätt. Sist men inte minst så har du som ny kund alltid 45 dagar pengarna-tillbaka-garanti när du skaffar webbhotell hos FS Data. Men med tanke på deras upptid på 99.9% så är det ett blygsamt antal kunder som ångrar sig efter att ha skaffat webbhotell hos företaget.

Så att man får valuta för pengarna som kund på FS Data kan man verkligen säga. Oavsett om du skaffar webbhotell för dina hemsidor, VPS, eller dedikerad server så kan du vara säker på att du alltid kommer få den hjälp du behöver från deras kundsupport och du kan alltid känna dig trygg med att saker fungerar med tanke på hur välskött webbhotell det faktiskt är

Webbhotell

Gratis hemsida med WordPress eller Sitebuilder

När det kommer till hemsidor så har ju en hel del förändrats de senaste 10-15 åren. Tidigare så satt folk och företag och kodade hemsidor som var något väldigt svårt om man inte var insatt i ämnet. Hemsidorna i sig var också väldigt avancerade att sköta och underhålla om man inte hade kunskapen om hur man skulle göra. Idag ser det dock lite annars ut på den fronten. FS Data erbjuder två olika alternativ när du vill bygga en hemsida som vi ska gå igenom här.

Hemsida med WordPress

Det första alternativet du som kund har är att bygga din hemsida i WordPress. FS Data erbjuder en-klicks-installtion av WordPress via Cpanel vilket gör det extremt enkelt och smidigt att snabbt komma igång med din sajt. För att göra en WordPress-installation på din sajt så går du helt enkelt in på Cpanel via ditt webbhotell konto på FS Data, sedan väljer du att installera WordPress på din sajt med endast ett klick. Du kan välja vilket språk du vill ha din installtion på samt om du vill installera ett WordPress tema direkt. Mycket enklare blir det inte och du kan börja bygga din hemsida inom ett par minuter.

Hemsida med Sitebuilder

Det andra alternativet som FS Data erbjuder är att bygga din hemsida med hjälp av deras egen Sitebuilder. Sitebuilder skiljer sig lite från WordPress när det kommer till hur man bygger och hur det fungerar. Med Sitebuilder så bygger man sin sajt lite mer med fria händer, men även här är det väldigt simpelt och det finns många förvalda utseenden och det fungerar väldigt bra även för de som inte har någon tidigare erfarenhet av att bygga hemsidor. Att installera Sitebuilder går lika snabbt som att installera WordPress.

Gratis domän vid beställning av webbhotell hos FS Data

Ett riktigt generöst erbjudande hos FSData är att du som ny kund får en gratis domän när du beställer webbhotell konto från FSData. Även om en domän ofta inte kostar mer än 99kr-199kr så tycker vi att det ger ett bra intryck till nya kunder att faktiskt inkludera ett valfritt domännamn när man skaffar webbhotell hos dem. Oavset hur många månader du binder upp dig på FSData så ingår ett gratis domännamn.

För dig som vill komma igång och ska bygga din hemsida snabbt är detta ett perfekt erbjudande och du får ett domännamn direkt. Om du inte vet hur du ska registrera din kostnadsfri domän så kan du kontakta FSData support via livchatt eller e-post för mer information så hjälper dom dig med detta.

FS Data Webmail

Webbmail är något som är väldigt populärt bland företag som behöver flera olika mailadresser till oila avdelningar. Även privatpersoner använder idag ofta webbmail istället för traditionell mail då det är väldigt smidigt att jobba med en webbmail. Fs Data har flera olika tjänster och funktioner i sin webbmail och speciellt för företagen fungerar det väldigt bra att hålla mailen organiserad. Några av de funktioner som finns tillgängliga för FSDatas kunder i webbmailen är auto-svar, spamkontroll, enkel organisering av dina kontakter och viruskontroll.

Det finns många anledningar till varför du som kund bör använda webbmailen på FS Data. För det första så har du möjlighete att ha flera mejl konton med olika adresser, dessutom så ser det profssigare ut att ha ditt företagsnamn eller ett annat namn i mailadressen. Som exempel kan du har kontakt@företag.se istället för kanske företag@gmail.com om du har en vanlig mail via Gmail eller Outlook. Det ger ett mer professionellt intryck till dina kunder och det blir enklare för dig att hålla din e-post organiserad.

Eftersom webbmail ingår och är kostnadsfri med obegränsat antal mailadresser på FS Data så rekommenderar vi varmt att du använder dig av den när du skaffar webbhotell eller konto hos dem. Om du har några problem eller behöver svar på något gällande din webbmail så kan du alltid kontakt FS Data kundsupport. Du får alltid svar snabbt.

fs data webmail

Webbhotellpaket från 84kr/månad
FS Data är den erfarna prisvinnande veteranen när det kommer till webhotell för svenska kunder.
5.0
Pålitlighet
5.0
Användarvänlighet
3.0
Priser
5.0
Kundservice
4.5 Helhetsbetyg

One Reply to “FS Data”

  • Mats says:

    Använt mig av FS Data i många år före jag bytte bransch. Nu när jag bytt tillbaka valde jag självklart FS Data igen. Mycket nöjd med deras service

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *