Bästa webbhotell

Home » Bästa webbhotell

Jämför de Bästa webbhotellen

Det har blivit mer och mer populärt att skapa egna hemsidor de senaste åren. Detta beror främst på att man kan nå ut till en väldigt stor målgrupp online. När man vill skapa en hemsida så behöver man även köpa domän till sin hemsida. Därmed behöver man ett webbhotell. Som med allt annat finns det en mängd olika webbhotell att välja på som varierar i pris och funktioner. Därför är det en bra idé att jämföra webbhotell för att hitta det bästa webbhotell som passar dina behov bäst.

Svenska webbhotell för dig som vill ha egen sajt

Att ha en egen domän och hemsida kan vara något som har högt värde. Oavsett om du är en mindre företagare, en förening eller privatperson. Som privatperson kan du ge ut personliga e-postadresser, lägga upp en blogg på en egen domän eller bygga en komplett sajt eller undersajt som hobby. Även lokala föreningar kan dra nytta av att ha en hemsida. Där kan de samla dess information och kontakter på ett och samma ställe, där lämpar sig en webbplats väldigt bra. Som egen- eller småföretagare kan det vara oerhört viktigt att finnas och synas på en egen url som är lätt att ha med i ditt företags logga för att öka sin synlighet online.

För att komma igång med din hemsida eller blogg samt skaffa ett webbhotell så behöver du inte lägga några stora pengar. Ett abonnemang på ett bra webbhotell ger dig det du behöver, från domännamn och serverplats till ett lättanvänt webbgränssnitt där du gör all administration själv och oftast är det väldigt enkelt att bygga din webbsajt utan att behöva krångla med kodande, och ofta slipper du till och med webbdesign tack vare färdiga snygga mallar och teman.

Testade webbhotell

  • Miss Hosting
  • Inleed
  • Stablehost
  • One.com
  • FS Data
  • Loopia
  • Oderland

Bästa webbhotell och sajt utan egen kod

Det finns såklart också sådant som färdiga mediagallerier, e-handelslösningar och mycket annat tillgängligt. Ibland får man det på köpet, ibland finns det som tilläggstjänster. En bra sak att kolla upp är om ditt webbhotell erbjuder ssl-certifiering på köpet. Ssl är ett måste om du har en hemsida som erbjuder någon typ av betalningar där känslig information ska finnas. SSL är ett sätt som används som standard för att kryptera webbtrafik. Även sajter där du hanterar användarinloggning behöver SSL. De flesta webbhotell inkluderar SSL i deras paket, men hos vissa så kan det vara en tilläggstjänst och därmed en extra kostnad.

Det är inte alltid så lätt att se vad ett webbhotell kommer att kosta dig. I vissa fall så är inte leverantörerna så tydliga med att utsatta priser på deras tjänster är exklusive moms t.ex. Varför det är så beror på att leverantörerna räknar med att de flesta som skaffar ett webbhotell är företag. Och på grund av detta så bör du lägga på 25 procent på priset som privatperson. Men även där finns det såklart undantag, det finns ett fåtal webbhotell som faktiskt anger priser inklusive moms.

Sedan är det flera leverantörer som lockar med rejäl rabatt första året, eller billiga domännamn, som sedan kostar dig ett par hundralappar per år att förnya. Rabatter kan också erbjudas för en viss betalningsmetod eller vid lång bindningstid.

Vi på Svenskawebbhotell.nu har räknat ut och anger den löpande kostnaden för ett abonnemang efter eventuella rabatter första året. Alla leverantörer skriver ut månadskostnad i marknadsföringen. Därför har även vi gjort på samma sätt. Dock är det inte garanterat att du kan välja att betala månadsvis. Det är vanligare med månads- eller kvartalsfaktura.

Bästa webbhotell för privatpersoner

Skillnaden mellan privatpersoner och företag är främst att privatpersoner oftast inte behöver lika mycket utrymme och prestanda som företag. Privatpersoner har oftast en eller ett fåtal hemsidor medans ett företag kan ha betydligt fler hemsidor. Därför kan företag behöva ett webbhotell med mer funktioner, utrymme och prestanda.