One.com
4.3

One.com

Webbhotellpaket Från 9kr/månad
Home » One.com
Fördelar
 • Billiga paketlösningar för såväl nybörjare som proffs
 • Bland de billigaste i Sverige
 • 1-klicksinstallation av Wordpress
 • Fritt antal e-postkonton
 • Mailsupport med svar inom 24 timmar
Nackdelar
 • Begränsat antal hemsidor
 •  
 • Begränsade öppettider för kundsupport
 • Dyrare efter första året
 •  
 • Ingen telefonsupport
 • Kan upplevas som begränsat för mer avancerade användare
 •   

One.com webbhotell – Recension och guide 

One.com är ett av de mest använda webbhotellen i Sverige. Deras största fördelar är enligt många låga priser och färdiga paketerbjudanden att välja mellan. Här kan du läsa en recension för att få veta mer om fördelar, nackdelar, erbjudanden, priser och användarvänlighet för One.com webbhotell.   

Vad är One.com?  

One.com är ett av många företag som erbjuder webbhotell till svenska kunder. Företaget startade sin resa 2002 i Danmark och har sedan dess vuxit till att ha kunder i över 100 länder. Idag är de ett av de större webbhotellen i Europa med över 400 anställda. 

Budgetwebbhotell för privatpersoner och företag  

Deras webbhotellpaket riktar sig både till företag och privatpersoner. Fokus ligger främst på låga priser och One.com kallas därför ibland för ett budgetwebbhotell. Trots deras relativt låga priser lyckas emellertid One.com hålla hög driftsäkerhet och låg down-time.  

One erbjuder mailsupport med svar inom 24 timmar dit man kan vända sig om man stöter på problem med sitt konto eller en hemsida. En livechatt finns också tillgänglig, dock inte på svenska. Men behärskar man engelska någorlunda så är den detaljen inget större problem.  

One.com rabatt 

Alla webbhotellspaketen hos One har rabatt de första 12 månaderna, sedan gäller ordinarie pris. Varje abonnemang betalas också i förtid, en gång per år. Vill man inte ha kvar sin One.com hemsida behöver man säga upp abonnemanget 30 dagar innan förnyelsedatumet. Läs mer om hur du avslutar ditt konto längre fram i den här guiden.  

One.com webbhotellspaket 

De paket som One.com erbjuder skiljer sig åt en del om man tittar på vilka tjänster och hur många GB som ingår i paketen. I listan nedan kan du se vad som ingår samt priser för de olika webbhotellspaketen. Gemensamt för alla är att det ingår obegränsat med e-postkonton samt daglig säkerhetskopiering.  

1. Nybörjare – för små projekt 

Det minsta paketet heter kort och gott Nybörjare. One.com rekommenderar det som det bästa paketet ”för små projekt”. Kostnaden är 29 kr/mån första året och sedan 59 kr/mån. Nybörjare-paketet stöder 1 webbplats och ger 50 GB lagring.  

2. Utforskare – för dig som bloggar 

Nästa nivå för en One.com hemsida heter Utforskare, och enligt leverantören är detta ett bra val för bloggar. Precis som med Nybörjare stöds 1 webbplats. Men du får dubbelt så mycket lagring, 100 GB, samt 1-klicksinstallation av WordPress vilket inte ingår i Nybörjare.  

3. Entusiast – mest prisvärt enligt One.com 

Entusiast är mittenpaketet, storlek medium skulle man kunna säga. One.com kallar detta för deras mest prisvärda deal. Entuasist kostar bara 9 kr/mån under det första året, men sedan förnyas paketet för 149 kr/mån. Funktionerna som ingår liknar de du får med Utforskare, men den stora skillnaden är att detta paket stöder 5 webbplatser istället för bara en. Du får dessutom 200 GB lagring, det vill säga dubbelt så mycket som för Utforskare.  

4. Expert – populärt bland företag 

Expert är ett av One.coms två ”Pro”-paket och lämpar sig bra för företag. Kostnaden är 79 kr/mån första året och sedan 179 kr/mån. Detta paket stöder 7 webbplatser samt ger 500 GB lagring, gratis webbplatsskydd och gratis avancerade WordPress-verktyg. Man får även premiumfunktioner för e-postkontona.  

5. Guru – för agenturer  

Det mest avancerade, och dyraste, webbhotellspaketet heter Guru. One.com menar att detta är bästa lösningen för agenturer. Man betalar 99 kr/mån under de första 12 månaderna, följt av 229 kr/mån. Upp till 10 webbplatser stöds, med 750 GB lagring och gratis SEO-verktyg, plus alla funktioner som ingår i Expert.  

Fördelar med One.com 

Vilka är de största fördelarna med One.com som webbhotellsleverantör? Här listar vi några av de vanligaste sakerna som kunderna gillar:   

 • Obegränsat antal e-postkonton.  
 • 1-klicksinstallation av WordPress: Den så kallade en-klicks-installationen av WordPress för att du ska kunna installera din hemsida snabbt och enkelt. 
 • Kontrollpanelen är enkel att komma åt, oavsett om du installerat den med WordPress eller One.coms eget hemsideverktyg.  
 • Flera olika färdiga webbhotellspaket för både privatpersoner och företag. Går att uppgradera efter behov. 
 • Förmånligt pris under det första året.   
 • Lättanvänd kontrollpanel. 
 • Filhanterare direkt i webbläsaren och möjlighet att ansluta via FTP eller SSH för vissa paket.  
 • Egen webbsidebyggare för enklare hemsidor, med tillgång till 140 mallar.  

Nackdelar med One.com  

Likväl som det finns fördelar finns det även en del nackdelar med One webbhotell. Det kan vara smart att bilda dig en egen uppfattning genom att läsa andra kunders omdömen på nätet, men samtidigt är det viktigt att komma ihåg att dessa är baserade på väldigt individuella upplevelser. Här listar vi några saker som kan vara nackdelar för dig som kund:  

 • Begränsat antal hemsidor, även för de dyrare paketen.  
 • Svensk kundsupport har begränsade öppettider.  
 • Betydligt dyrare abonnemang efter att första året löpt ut. 
 • Prishöjning har nyligen genomförts och finns risk att kostnaderna höjs mer.  
 • Ingen telefonsupport.  
 • Kan upplevas som begränsat för mer avancerade användare.  

Priserna ökade när One.com släppte nya paket 

One.com gjorde en förändring av sina paketerbjudanden som även innebar dyrare priser. Leverantören skriver själv på sin hemsida att ”priset för de nya paketen kommer att skilja sig från de tidigare paketen”. One motiverar prishöjningen med att de behöver kunna fortsätta förbättra produkterna och servicen. Företaget skriver att även faktorer som inflation, högre energikostnader och brist på hårdvara orsakar ökade driftskostnader, vilket leder till att kunderna får betala högre priser på abonnemangen.   

Kundsupport 

One.com support

När det kommer till supporten på One.com webbhotell så finns blandade uppfattningar. En nackdel är att kundtjänsten inte går att nå på telefon utan du måste vända dig till livechatt eller skicka ett meddelande via e-post för att få hjälp och svar på dina frågor. One.com lovar att besvara e-post inom 24 timmar. 

Chatten på svenska är inte öppen dygnet runt, utan begränsad till vardagar kl 09 till 18. Skulle det uppstå brådskande frågor utanför öppettiderna är detta förstås ett problem. Däremot är One.coms support väldigt kunniga inom ämnet, oavsett om du behöver hjälp med domän, webbmail eller annat som rör ditt konto.  

Vad ingår hos One.com webbhotell? 

Beroende på vilket paket du väljer för ditt webbhotell så ingår lite olika saker på One.com. Några saker som alltid ingår i alla deras paket är daglig säkerhetskopiering för att skydda att något går förlorat från din hemsida samt gratis SSL-certifikat så att din hemsida är säker från dag ett.  

Hur mycket lagring och hur många hemsidor får jag? 

Webbutrymmet och lagringen som erbjuds sträcker sig från 50 GB SSD-lagring i det minsta paketet till 750 GB SSD-lagring i det största paketet. Antalet hemsidor som stöds ligger på mellan 1 och 10. För att få stöd för 10 hemsidor måste du betala för det dyraste abonnemanget, Guru. Du som kund får känna efter själv hur mycket utrymme du behöver beroende på hur många hemsidor och domäner du vill ha. 

WordPress 1-klicks installation och fritt antal e-postkonton

I alla paket ingår obegränsat med e-postkonton till webbmailen. Många företag använder sig ofta av webbmail hos sitt webbhotell och därför är det bra om antalet e-post konton är obegränsade så att man kan skapa så många mailkonton som man vill. I alla paket utom det minsta ingår även en-klicks-installation, eller plug-and-play installation som det också kallas, av WordPress. 

Gratis hemsida med WordPress 

När du väljer One.com som webbhotell så har du troligtvis för avsikt att skaffa en domän och bygga en hemsida, om du inte överför från en annan leverantör. De flesta som bygger hemsidor som inte kodar använder sig av WordPress. Detta är ett enkelt verktyg för att snabbt få till en snygg hemsida utan direkta förkunskaper. Som kund på One har du möjlighet att använda WordPress för att skapa din hemsida utan att ha kunskap om kodning, css eller HTML. 

WordPress 1-klicksinstallation hos One.com

Direkt efter att du skaffat en domän så kan du installera WordPress på den med One.coms en-klicks-installation. Det tar vanligtvis ett par minuter. Du kan själv välja på vilket språk du vill ha admin panelen i WordPress på och om du vill installera ett tema direkt.  

One.com kan även hjälpa dig med din installation. Att installera och använda WordPress på din webbplats är gratis, även de flesta teman är gratis men det finns dock en del mer avancerade teman som kostar pengar.  

Sökmotoroptimering med One.com

Sökmotoroptimering

När du har byggt din webbplats och fått den klar så vill du säkerligen börja få besökare till den. Ett sätt att skaffa besökare till en webbplats idag är via annonsering som exempelvis Google Ads eller sociala medier. Man kan också satsa långsiktigt genom att jobba med SEO – sökmotoroptimering. 

SEO verktyg hos One 

Sökmotoroptimering är något som tar lång tid beroende på vilken kunskap man sitter på och vilka resurser man har. One.com kan hjälpa dig med den biten då de erbjuder sina kunder bra SEO verktyg. Det är dock endast i det dyraste paketet, Guru, som verktyg för sökmotoroptimering ingår.  

Att nå toppen på Google är något som tar tid efter att man först startat upp sin hemsida. Du behöver göra research för att ta reda på vilka nyckelord du bör försöka ranka på. Webbhotellet erbjuder verktyg och lösningar på svenska om du känner att du faktiskt vill satsa på SEO för din webbplats.  

One.com webbmail och e-post 

One.com webbmail har helt gratis e-postkonton. Att använda sig av webbmail hos sitt webbhotell när det ingår är väldigt smidigt, speciellt för företag som ofta hanterar många olika e-postadresser som går till olika avdelningar och har många kontakter i sin adressbok. Som kund på One.com har du möjlighet till att skapa flera e-postadresser om du behöver det. Du anpassar dem enkelt genom att välja vad du vill att ditt mailkonto ska heta.  Precis som det är enkelt att finna information om One och att skaffa en egen e-postadress finns det också massvis av platser där du kan snabbt och enkelt hitta information om sms-lån utan UC.

Logga in på One.com webbmail 

För att komma åt din webbmail på One så behöver du bara logga in i kontrollpanelen och gå till sidan för webbmail. Då ser du din e-post och olika alternativ och tjänster som finns tillgängliga.  

Du kan enkelt koppla dina domäner till en e-postadress för att göra ett mer professionellt intryck när du skickar mejl. De vanligaste verktygen i ditt konto för webbmailen också. 

Några funktioner som finns för din webbmail hos One är: 

 • Autosvar 
 • Spamfilter 
 • Organisering av kontakter 
 • Viruskontroll 
 • Vidarebefordring till annan mejladress  

Avsluta abonnemang hos One.com 

Vill du avsluta ditt abonnemang och konto hos One.com? Att säga upp sitt konto kräver vissa steg, vilka One förklarar närmare på sin hemsida. Tänk på att du måste genomföra uppsägningen senast 30 dagar före den årliga förnyelsen, annars kommer du att få betala för ytterligare ett år trots att du sagt upp tjänsten. Här nedan ger vi en sammanfattning av processen för att avsluta ett abonnemang.  

Så säger du upp ditt webbhotellsabonnemang: 

1. Först behöver du en uppsägningslänk. För att få den, logga in på kontrollpanelen, klicka på Mitt konto i det övre högra hörnet och sedan på Mina produkter. Klicka på Hantera för den domän som du vill säga upp (ifall du har flera hemsidor). Klicka på Säg upp domän i menyn som kommer upp. Nu kan du slutligen klicka på ”Få uppsägningsmejlet”.  

2. Klicka på länken i mejlet som du får i inkorgen, ”Starta uppsägning”. Nu behöver du skriva in ditt lösenord och klicka på Nästa. Välj Säg upp webbutrymme och domän om du vill avsluta båda eller flytta domänen till en annan leverantör. Du får sedan chansen att lämna ett omdöme om One.com. 

3. Välj mellan att flytta domänen till annan leverantör eller låta den löpa ut. Ifall du ska flytta domänen får du automatiskt ett Auth-ID som din nya leverantör behöver för flytten. 

4. Dubbelkolla att uppsägningen är klar. Du ska få en bekräftelse på detta via mejl. I kontrollpanelen kan du också kolla vilket datum det står att abonnemanget löper ut.  

One.com recensioner 

I skrivande stund har One.com 4,2 av 5 i betyg hos Trustpilot, baserat på omdömen från cirka 16 000 personer. Det är ett ganska högt betyg och därmed har One lyckats bra med att göra de flesta av sina kunder nöjda. Tittar man istället på sidan Reco.se är betyget bara 1,7 av 5, men baserat på endast 15 omdömen.  

Upplevelsen av tjänsterna varierar förstås mycket mellan olika kunder och medan vissa haft ett perfekt bemötande av kundtjänst säger andra att kundsupporten varit ”usel”. En fördel med One.com är att de verkar ta kritiken seriöst på Trustpilot, genom att svara på recensioner och be sina kunder att skriva till kundservice för att reda ut vad som gått snett.  

Sammanfattning: Är det värt att skaffa webbhotell hos One.com?

Sammanfattningsvis är One.com ett bra val för dig som vill ha en enkel lösning för webbhotell med ett färdigt paket. Det är smidigt att installera WordPress och du får fritt antal e-postkonton att kombinera hemsidan med. Kontrollpanelen är enkel att navigera på och kundtjänsten tillmötesgående, även om det fattas telefonsupport och livechatten är endast öppen vardagar 9–18.  

Priset är väldigt förmånligt under det första året, sedan gäller det att vara uppmärksam på att kostnaden för ditt abonnemang ökar. Det är dock en fördel att kunna välja olika nivåer och uppgradera efter behov. Risken finns att priserna kommer att höjas ytterligare, men detta gäller för alla webbhotellsleverantörer. I slutändan är One.com webbhotell ett av de mest använda i Sverige vilket tyder på att deras tjänster tilltalar många. Jämfört med andra leverantörer kan One.com definitivt vara ett alternativ att rekommendera, särskilt för nybörjare som vill komma igång med en blogg eller hemsida.  

Webbhotellpaket från 9kr/månad första året
One.com är ett av Sveriges billigaste webbhotell med olika paket som passar alla, nybörjare såväl som proffs.
5.0
Pålitlighet
4.0
Användarvänlighet
4.0
Priser
4.0
Kundservice
4.3 Helhetsbetyg

4 Replies to “One.com”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *