One.com
4.8

One.com

Webbhotellpaket Från 19kr/Månad
Home » One.com
Fördelar
  • Billiga paketlösningar för såväl nybörjare som proffs
  • Bland de billigaste i Sverige
  • Stort antal e-postkonton ingår i alla paket
  • Mailsupport med svar inom 24 timmar
Nackdelar
  • Ingen svensk livesupport
  • Riktar sig endast mot nordiska kunder

One.com

One.com är ett av Sveriges billigaste webbhotell. De har som mål att skapa branschens bästa produkt till det absolut bästa och mest konkurrenskraftiga priset. One.com erbjuder 3 olika paketlösningar till sina kunder.

One.com Webbhotellspaket

De paket som One.com erbjuder skiljer sig åt en del om man kikar på hur mycket GB som ingår i paketet. I listan nedan kan du se priser för de olika paketen.

One.com Small: paket med 50 GB (Nybörjare) – 19kr/Månad

Perfekt för dig som är nystartad och inte behöver så mycket ännu. Ett webbhotellspaket med 50GB räcker oftast ganska långt för den som endast har en eller några få hemsidor. Självklart ingår allt du behöver som hemsideprogrammet, en-klicks-installation av WordPress och e-postkonto. Du kan ha upp till 50 e-postadresser i detta paket vilket brukar räcka ganska långt.

Medium: paket med 100 och 200 GB (Utforskare & Entusiast

Medium paketet passar bra för dig som håller på expandera ditt företag eller ditt projekt. Du kan välja mellan 100 – 200 GB och du får självklart med alla funktioner och även obegränsat med e-postadresser för dig och dina medarbetare.

Large: paket med 500 och 750 GB (Expert & Guru) – Från 59kr/Månad

Large är det självklara valet för större företag som driver flertalet hemsidor och är i behov av mycket utrymmer för att få plats med allt content och media. Du kan välja mellan 500 – 750 GB utrymme och du får med alla funktioner som gör det enkelt och smidigt att hantera alla hemsidor och e-postadresser.

Hhemsideprogram, en-klicks-installation av WordPress och e-postkonton ingår i alla paket som erbjuds. Obegränsat antal e-postadresser ingår i alla paket utom i det minsta där du kan ha upp till 50 e-postadresser.

One.com

Som kund hos One.com erbjuds även alla kunder gratis mailsupport med svar inom 24 timmar dit du kan vända dig om du stöter på problem med ditt konto eller din hemsida. En livechatt finns också tillgänglig, dock inte på svenska. Men behärskar man engelska någorlunda så är den detaljen inget större problem då de är väldigt hjälpsamma.

Fördelar med One.com

Det finns många fördelar med ett webbhotell som one.com. Det första är att de har många alternativ att välja mellan när det kommer till webbhotell, för både företag och privatpersoner. Om du är i behov av många e-postadresser så är One.com perfekt för dig då det ingår ett stort antal e-postkonton i alla deras alternativ. Utöver deras webbmail så har de även en-klicks-installation av WordPress för att du ska kunna installera din hemsida snabbt och enkelt.

Som kund hos One.com webbhotell kan du alltid komma åt din webbplats snabbt och smidigt via kontrollpanelen, oavsett om du installerat den med WordPress eller deras eget hemsideverktyg. Oavsett om du är nybörjare eller proffs så har one.com ett webbhotell-paket som passar dig. Webbhotellet är ett populärt val bland företag då de ofta är i behov av mycket utrymme, flera domäner och många e-postadresser, eftersom One erbjuder allt detta till ett bra pris så faller ofta valet av webbhotell för företag på One.com.

Support hos One.com

One.com support

När det kommer till supporten på One.com webbhotell så är det en blandad uppfattning man får. Det första vi vill anmärka på är att det finns ingen livesupport på svenska tillgänglig, vilket såklart drar ner betyget en del då webbhotellet faktiskt riktar sig mot nordiska kunder. Livesupporten som finns tillgänglig hos One talar engelska och danska, vilket ofta inte är ett problem då de flesta idag har grundläggande kunskaper i engelska.

Däremot är deras support väldigt kunning inom ämnet och det oftast inte några som helst problem för dig som kund att få hjälp om du har något du undrar över eller har problem med din hemsida, webbmail eller något annat som rör ditt webbhotell. Deras livechatt är öppen vardagar mellan 0‪9:00-18:00‬ och du kan även få hjälp via e-post där du får svar inom 24 timmar.

Vad ingår hos One.com webbhotell

Beroende på vilket paket du väljer för ditt webbhotell så ingår lite olika saker på One.com. Några saker som alltid ingår i alla deras paket är daglig säkerhetskopiering för att skydda att något går förlorat från din hemsida och gratis SSL-certifikat så att din hemsida är säker från dag ett. Webbutrymmet och lagringen som erbjuds sträcker sig från 50 GB SSD-lagring i det minsta paketet till 750 GB SSD-lagring i det största paketet. Där får du som kund känna efter själv hur mycket utrymme du behöver beroende på hur många hemsidor och domäner du vill ha.

I alla paket utom det minsta ingår obegränsat med e-postkonton till webbmailen. Många företag använder sig ofta av webbmail hos sitt webbhotell och därför är det bra om antalet e-post konton är obegränsade så att man kan skapa så många mailkonton som man vill. I alla paket utom det minsta ingår även en-klicks-installation eller plug-and-play installation som det också kallas av WordPress.

I övrigt så är det som skiljer paketen åt utrymmet som finns tillgängligt och i de två största paketen ingår även lite mer avancerad SEO-verktyg.

Gratis hemsida med WordPress

När du väljer One.com som webbhotell så har du troligtvis för avsikt att skaffa en domän och bygga en hemsida. De flesta som bygger hemsidor som inte kodar andvänder sig av WordPress som är ett enkelt verktyg för att snabbt få till en snygg hemsida utan direkta förkunskaper. Som kund på One har du möjlighet att använda WordPress för att skapa din hemsida utan att ha kunskap om kodning, css eller HTML.

Direkt efter att du skaffat en domän så kan du installera WordPress på den med One.com´s en-klicks-installation. Det tar cirka 2 minuter och du kan själv välja på vilket språk du vill ha admin panelen i WordPress och om du vill installera ett tema direkt. Webbhotellet kan även hjälpa dig om du vill ha information eller behöver hjälp med din installation. Att installera och använda WordPress på din webbplats är helt gratis, även de flesta teman är gratis men det finns dock en del mer avancerade teman som kostar. Om du är intresserad av att betala ett tema så kan du gå in på Themeforest där det finns mängder av olika WordPress teman.

Sökmotoroptimering med One.com

Sökmotoroptimering

När du har byggt din webbplats och fått den klar så vill du kanske börja få besökare till den. Det vanligaste sättet att skaffa besökare till en webbplats idag är via PPC-annonsering som exempelvis Google Ads eller Bing Ads. Man kan också satsa långsiktigt om börjar jobba med SEO (sökmotoroptimering).

Sökmotoroptimering är något som tar lång tid beroende på vilken kunskap man sitter på och vilka resurser man har. One.com kan hjälpa dig med den biten då de erbjuder sina kunder bra SEO verktyg. Att nå toppen på Google är något som tar väldigt lång tid och du behöver göra mycket research för att ta reda på vilka nyckelord du bör försöka ranka på.

Vi ska inte gå in djupare på sökmotoroptimering här, men webbhotellet erbjuder bra verktyg och lösningar på svenska om du känner att du faktiskt vill satsa på SEO för din webbplats. En till sak som är bra att ha i åtanke gällande din domän är att om du ska syssla med SEO på din webbplats så är det alltid fördelaktigt att välja en domän med namnet på din nisch i sig.

One.com webmail och e-post

Att använda sig av webbmail hos sitt webbhotell när det ingår är väldigt smidigt, speciellt för företag som ofta hantera många olika e-postadreser som går till olika avdelningar och har många kontakter i sin adressbok. Som kund på One.com så har du alltid tillgång till flera e-postadresser om du behöver det, Du anpassar dem enkelt genom att välja vad du vill att ditt mailkonto ska heta. Webbhotellet erbjuder alltid gratis e-postkonton till sin webbmail. Endast i det minsta paketet är e-postadresserna inte obegränsade men du kommer att ha tillgång till till 50 inkorgar vilket ofta räcker för dig som endast har en eller ett fåtal hemsidor att hantera.

Logga in på din webbmail

För att komma åt din webbmail på One så behöver du bara logga in i kontrollpanelen och gå till sidan för webbmail, då ser du din e-post och olika alternativ och tjänster som finns tillgängliga i webbmailen. Du kan enkelt koppla dina domäner till en e-postadress för att göra ett mer professionellt intryck när du skickar mail. Självklart finns de vanligaste verktygen i ditt konto för webbmailen också.

Några funktioner som finns för din webbmail hos One är autosvar, spamfilter, enkel organisering av kontakter, viruskontroll och vidarebefordringar. Din webbmail är självklart tillgänglig för dig 24/7.

Webbhotellpaket från 19kr/månad
One.com är ett av Sveriges billigaste webbhotell med olika paket som passar alla, nybörjare såväl som proffs!
5.0
Pålitlighet
4.0
Användarvänlighet
5.0
Priser
5.0
Kundservice
4.8 Helhetsbetyg

4 Replies to “One.com”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.