Billiga Domäner

Home » Billiga Domäner

Billiga Domäner

Billiga Domäner är något som de flesta föredrar. Om du är i fart med att bygga en ny hemsida så vill du förmodligen registrera en domän. Detta sker i samband med att du skaffar ett webbhotell. Priset på domäner varierar en del hos olika webbhotell. Men de flesta vill ju såklart hitta så billiga domäner som möjligt. Så istället för att du ska behöva gå till varje webbhotell och kolla upp priserna på domäner själv så har vi sammanställt en lista där du snabbt och enkelt kan se priset för olika billiga domäner hos de mest populära webbhotellen.

Jämför billiga domännamn

Om det är första gången du ska göra en hemsida och skaffa domän och webbhotell till den så rekommenderar vi att du först gör en jämförelse av domäner för att spara pengar på dyra och kostsamma domännamn. Ta en titt nedan för att se vår lista med billiga domäner hos olika webbhotell. Det är dock inget som säger att man måste använda samma företag för detta. Man kan ha sin hemsida och hosting hos ett webbhotell och samla alla sina domännamn hos ett annat.

.SE

.NU

.COM

.NET

.ME

.ORG

.BIZ

.INFO

.EU

.DK

149kr

149kr

149kr

199kr

249kr

249kr

249kr

249kr

199kr

299kr

99kr

99kr

89kr

89kr

119kr

174kr

174kr

9kr

199kr

119kr

119kr

119kr

119kr

199kr

119kr

169kr

229kr

Gratis med hosting

79kr

139kr

139kr

139kr

139kr

139kr

139kr

139kr

 9kr

194kr

130kr

130kr

99kr

140kr

199kr

99kr

120kr

120kr

99kr

149kr

Gratis med hosting

150kr

100kr

120kr

160kr

120kr

150kr

160kr

100kr

60kr

127kr

127kr

99kr

109kr

159kr

109kr

149kr

139kr

29kr

99kr

155kr

189kr

85kr

130kr

62kr

75kr

155kr

38kr

82kr

105kr

Letar du efter billiga domäner?

Billiga domäner hittar du hos de webbhotell som vi rekommenderar. Ett ungefärligt pris för en billig domän ligger på ca 9 kr/mån eller 99kr/år och en dyrare årsavgift ligger på ca 199 kr. De webbhotell som vi listar på vår sajt brukar även ha låga priser på sina domäner och domännamn och då och på kan man göra ett klipp och köpa en billig domän. Vi rekommenderar att skaffa ett domännamn hos Misshosting som brukar erbjuda billiga domännamn och med deras webbhotell samt den kundservice som finns rekommenderar vi dem om du vill köpa ett eller flera domännamn och billiga domäner.

Skaffa domän hos ett pålitligt webbhotell

Tänk på detta om ditt mål är att driva trafik via organiskt sök på Google. Domäner med exakt matchning innebär att domännamnet heter exakt det du arbetar med eller det sökord du önskar synas på. Google ger en fördel till exaktmatch domännamn, så det är alltså inte alltid bäst att köpa nyregistrerade domännamn om du tänker arbeta med SEO på din hemsida.

Billiga Domäner

.Com-.Net-.Org?

Om du är verksam i ett visst land kan du använda dig av det landets toppdomän med fördel. Här nedanför kan du se några exempel på toppdomäner.

Mindomän.se – Om du är verksam i Sverige
Mindomän.com – Om du är verksam i länder som har engelska som primärt språk
Mindomän.nl – Om du är verksam i Holland
Mindomän.dk – Om du är verksam i Danmark

Det man får tänka på är att om man vid ett senare skede vill arbeta med sin hemsida i ett annat land, och inte har en .com domän så bör man alltid registrera ytterligare toppdomäner för att vara säker på att ingen annan köper de domänerna före dig.

Dessa faktorer är långt ifrån avgörande för ding Google Rank men de spelar viss roll och det är lika bra att göra rätt från början och inte göra små onödiga missar.

Hitta en billig domän

Domäner på svenska marknaden ligger på runt 100kr. Men domäner kan vara betydligt dyrare än så, det finns domäner som sålts för miljoner kronor. Det man bör tänka på är dock att en domän som precis registrerats och där inget arbete har gjorts är normalt sett värd betydligt mindre än en domän med historik där arbete med seo har gjorts. All eftersom man jobbar med seo på en domän och den indexeras och rankar på Google så ökar domänens värde.

Hur gör man då för att hitta billiga domäner? Det bästa sättet är att jämföra priser för domännamn hos olika webbhotell. Alla webbhotell har olika priser för domäner med olika toppdomän, oftast är dock priset någorlunda lika men kan ibland skilja sig med några hundralappar. I listan ovan som vi har sammanställt så kan du enkelt se priser för domännamn hos olika webbhotell. Genom att använda den listan kan du helt enkelt klicka på de webbhotell som har det lägsta priset för domäner. Det är dock inte alla webbhotell som registrerar alla toppdomäner.

Billiga domäner skapar möjligheter

Att köpa en billig domän begränsar är absolut inget negativt, snarare tvärtom. Eftersom det finns tusentals domäner och domännamn att välja mellan när man ska registrera en ny domän så kan man gott och väl köpa en billig domän. Man bör även se till syftet för sin hemsida så man väljer rätt domän, även för besökarens upplevelse och matchning.

Använda olika toppdomäner för olika syften

Om man exempelvis ska göra en hemsida till sin klubb eller förening där man har eller ska värva medlemmar kan man exempelvis använda sig av en .club domän. En online butik kan använda sig av en .shop domäner. Enkelt uttryckt så bör man välja domännamn utifrån syftet med hemsidan man ska skapa, och ett klokt val av billiga domännamn kan ge mycket värde för din domän och ditt arbete med din hemsida, samt besökarnas upplevelse på webbplatsen.

Billiga domäner

Registrera en billig domän redan idag

Nu när du har koll på att en domän inte behöver kosta så mycket så vill du säkert komma igång med din hemsida och registrering av domän. Att köpa billiga domäner går alldeles utmärkt. Det är kvaliteten på din hemsida och innehållet som räknas för att ranka på Google. Svenskawebbhotell.nu är här för att hjälpa dig hitta och köpa billiga domäner. Vi har listat domännamnen med bäst pris. Så att du kan välja en domän som är enkel att komma ihåg och som passar just din hemsida.

Här ser vi till att du får möjlighet att komma igång med registrering av domännamn och din hemsida så snabbt som möjligt. Självklart kan du också köpa flera billiga domäner och toppdomäner på en gång. Tänk bara på att domännamnet är viktigt för din hemsidas syfte om du tänker satsa på seo.

Billig domän hos olika webbhotell

Att skaffa en billig domän är inte speciellt svårt. Flertalet webbhotell erbjuder billiga domäner utan att de är krångligt eller svårtillgängligt som det kunder vara förr i tiden. Nedan visar vi hur du snabbt och enkelt kan köpa just det domännamnet du vill ha hos några populära webbhotell för att komma igång med din webbplats snabbast.

Domän hos Miss Hosting

Om du letar efter ett billigt domännamn så kan vi med fördel rekommendera Miss Hosting. De erbjuder Svenska domäner för så lite som 99 kr/mån, vilket är riktigt bra priser. Miss Hosting erbjuder de vanligaste toppdomänerna som .se, .com, .nu och .org, men även om du är intresserad av en lite ovanligare toppdomän som den nu populära .info så kan du även registrera den domänen.

Många företag och privatpersoner väljer just Miss Hosting för skaffa ett namn till sin webbplats då det inte kostar många kronor när man köper sin domän från dem.

Cpanel

Domän hos One.com

Ett annat webbhotell som har bra pris på flera olika namn och toppdomäner är One.com. Genom att registrera ett domännamn hos One.com så kommer även många valmöjligheter när det gäller toppdomäner. One.com har svenska domäner via en annan registrator också som registrera .DK toppdomän. Därför är One ett bra val för många företag som har mer än en hemsida exempelvis. Mer information om det hittar du här.

One.com har domännamn från 174 kr/mån och självklart gratis support.

Domän hos Inleed Webbhotell

Ett annat bra val av webbhotell är Inleed. Hos Inleed kan du registrera billiga .se domäner från 149 kr/mån, .org från 249 kr/mån och även .info ligger på 249 kr/mån. Inleed är kända för en riktigt bra teknisk support som besvarar dina frågor gällande registrering av domäner med mera. Du kan kontakta supporten via e-post eller telefon.

När du registrerar ditt domännamn via Inleed kan du räkna med en bra support och att det finns många andra toppdomäner att välja på.

Domäner från 99 kr/mån

När det gäller billiga domäner så brukar priserna ligga i ungefär samma prisintervall, men kan självklart skilja sig åt hos olika webbhotell. På vår sajt så jämför vi webbhotellen med de billigaste domänerna. Normalt sett så ligger en .se eller .nu domän runt 100 kr för att registrera och förnya varje år. Det är såklart ett ungefärligt pris men i runda slängar ligger det runt hundralappen.

När det gäller billiga domäner så brukar priserna ligga i ungefär samma prisintervall, men kan självklart skilja sig åt hos olika webbhotell. På vår sajt så jämför vi webbhotellen med de billigaste domänerna. Normalt sett så ligger en .se eller .nu domän runt 100 kr för att registrera och förnya varje år. Det är såklart ett ungefärligt pris men i runda slängar ligger det runt hundralappen.

Det gäller dock att passa sig för vissa företag som säljer domäner till väldigt oschysta överpriser och dåliga villkor. Just därför har vi bara samlat de webbhotell som är etablerade och trovärdiga.

Billiga domäner

Domännamn med e-post

Många som skaffar en domän eller ett domännamn vill ofta ha en e-post eller flera e-postadresser kopplade till sitt namn. Som tur är så erbjuder i princip alla webbhotell e-post från 49 kr/mån och uppåt beroende på vilket paket du valt hos ditt webbhotell. Vissa webbhotell erbjuder till och med gratis e-post till ditt domännamn. Man bör dock komma ihåg att den e-posten är i form av en webbmail, vilket menas att du kommer använda den i din webbläsare. Normalt sett erbjuds de en eller mer e-postadresser, allt beror som tidigare nämnt på vilket paket du valt till domännamnet.

Ett bra exempel på ett webbhotell som erbjuder domän hos dem från endast 9 kr/mån är Miss Hosting. Hos Miss Hosting så finns det flera olika paket att välja mellan. Det är ett perfekt webbhotell både för privatpersoner och företag, och flera företag köper domäner via dem. Miss Hosting gör det väldigt enkelt att skffa nya domäner till din webbplats också.

Svenska Domäner

Det är känt att den svenska toppdomänen är .se. Därför är det viktigt att välja rätt .se domän om man vill skapa en hemsida som ska rikta sig mot Sverige. En .se domän indikerar att hemsidan riktar som mot svenska besökare och att den är på svenska. Man kan självklart köpa till andra toppdomäner som .com, .net, .nu eller .org om de är lediga och finns att hitta till din .se domän. Det kan skilja en del i pris mellan svenska domäner och toppdomäner med en annan ändelse. Anledningen till att man ofta väljer att köpa till fler domännamn till sin webbplats är för att säkra upp om man bestämmer sig för att börja inrikta sig internationellt, eftersom en .se domän inte gör sig lika bra mot engelsk språkiga länder till exempel.

Välj en .se domän för den svenska marknaden

Så, att välja rätt ändelse på din domän till din webbplats är viktigt för besökarens upplevelse och förväntningar. Hos de flesta webbhotell kan du köpa billiga svenska domäner (se vår lista högre upp), dock är det inte alltid så lätt att hitta rätt namn eller det namnet man vill ha på sin domän. Det beror främst på att det idag 2021 är väldigt populärt att skapa hemsidor bland såväl företag som privatpersoner. Om domänen du vill ha inte finns tillgänglig kan du antingen försöka lägga ett bud på den hos Godaddy till exempel, de kan hjälpa dig att komma i kontakt med ägaren av domänen med hjälp av deras support.

Priser för svenska domäner

Normalt sett så kan man säga att när man väljer svenska domäner så ligger de lite lägre i pris motför till exempel .com, .net, och .org domäner eftersom de är bäst för den svenska marknaden och begränsas en del där. När man köper en .se domän får man i snitt betala 89 kr – 159 kr beroende på hos vilket webbhotell eller domänregistrator man köper den hos. Något positivt är dock att i år, 2021 så är domäner i regel flera kronor billigare än vad det var för ett par år sedan. Att man får rabbat för flera domännamn är dock väldigt sällsynt.

Svenska domäner

FAQ – Vanliga Frågor Billiga Domäner

Vad kostar en domän?

Priset på en domän varierar beroende på hos vilket webbhotell du väljer att registrera din domän. Men normalt sett så ligger priset mellan 99 kr – 249 kr beroende på vilken typ av toppdomän det är.

Hur köper man ett domännamn?

Du kan köpa ett domännamn genom ett webbhotell eller hos en domänregistrator.

Vad är ett domännamn?

Ett domännamn är namnet på din webbplats.’

Ska jag ha en .com eller .se domäner i Sverige?

Det beror på. Om du vill rikta dig mot just den svenska marknaden enbart så kan du välja en .se domän. Om du dock tänker inrikta dig internationellt med din webbplats så bör du välja en .com domän.

Vilka domännamn är mest populära?

Det är inga specifika domännamn som är de mest populära. Men populär namn har oftast 1-2 ord i namnet, och slutar ofta på .com eller .se.

Finns det domäner som är gratis?

Ja det finns, dock behöver du oftast skaffa ett webbhotell och då kan du få ett gratis domännamn genom det. Det är dock inte speciellt vanligt.

Kan man skaffa e-post till sin domän?

Ja det går utmärkt!

Har domänens namn betydelse för SEO?

Ja det har det. Ett domännamn som har ett ord som du vill att din webbplats ranka för i namnet är fördelaktigt.

Vad är skillnaden på en bra och en dålig domän?

Det kan vara svårt att säga, men en bra domän är oftast kort och klart, medans en sämre domän kanske har ett namn som inte är ett riktigt ord eller ett väldigt långt ord. Allt beror på vad du ska ha domännamnet till.

Finns det domännamn som är gratis första året?

Ja, det finns vissa webbhotell som erbjuder domännamn som är gratis första året.