Webbmail

Home » Webbmail

Webbmail

Att ha tillgång till en webbmail genom ditt webbhotell är väldigt smidigt. Dessutom ger det ett intryck av professionalitet. Att skaffa en webbmail är inte avancerat heller, du behöver bara ha en dator eller mobil med internetuppkoppling för att komma åt webbmailen. Speciellt om du har företag så är det klokt att ha en e-post som ser professionell ut. Du kan konfigurera din e-post med ditt företagsnamn följt av exempelvis info, kontakt, support eller eknomi, beroende på vad ändamålet med din e-postadress är.

Webbmail till företag

Om du har ett företag så kanske du har en vanlig e-postadress som exempel Gmail eller Outlook. Det ser dock inte lika professionellt ut som att ha ditt företagsnamn i mailadressen. Istället för att använda exempelvis mittföretag@gmail.com så kan du istället, om du har en webbmail använda kontakt@mittföretag.se, eller support@mittföretag.se beroende på vad du använder din e-postadress till. Du kan även skapa flera e-postadresser så att du enklare kan sortera inkommande mail från dina kunder. Idag, 2021 är det väldigt vanligt för företagare att använda sig av en webbmail.

Webbmail till privatpersoner

Även för privatpersoner kan det vara smidigt att ha tillgång till en webmail. Om du exempelvis arbetar som frilansare så kanske du vill ha en mer professionell e-post när du kommunicerar med dina kunder. Och även här är det smidigare att hålla kolla på inkommande mail då du enkelt kan sortera dem efter kategorier. Även om man inte har någon typ av företag eller jobbar som frilansare, men bara vill ha bättre koll på sin e-post så är det fördelaktigt att skaffa en webmail.

Egen e-post till din hemsida

Ett vanligt användningsområde för webmail på internet är om man har en hemsida. Om man har en hemsida så har man ju även ett webbhotell, och där ingår vanligtvis webbmail och flera e-postadresser. Då faller det sig naturligt att köra på webbhotellets webbmail och skapa e-postadresser till sin domän eller hemsida. Oftast vill man ha en mailadress kopplad till sin domän så att kunder och besökare enkelt kan ta kontakt via mail.

Funktioner i en webbmail

Till skillnad från en vanlig mailklient så finns det en mängd funktioner till en webbamail. I listan nedan ser du de vanligaste funktionerna och produkter som finns tillgängliga.

Autosvar
Vidarebefordring
Virusskydd
Spamfilter för skräppost
Svartlistning och vitlistning
Kalender

Så det finns en hel del funktioner som gör det väldigt smidigt att använda sig av en webbmail. Om du har din webbmail via ditt webbhotell så har du nästan alltid åtkomst till den genom att logga in med ditt användarnamn och lösenord hos webbotellet. Många av verktygen är väldigt smidiga att använda tillsammans, som exempelivs kalender och automatiskt utskick av mail som exempelvis nyhetsbrev.

Webbmail

Topp 3 bästa webbmail klienter

Här nedan finner du en webbhotell lista med de 3 bästa webbmail klienterna enligt oss. Listan är baserad på pris, funktioner och support.

Inleed Webmail

Inleed webmail

När du skaffar webbhotell hos Inleed så ingår även obegränsant antal e-postadresser och alla funktioner som spamfilter, adressbok, autosvar, vidarebefordring av mail och mycket mera. För bara 19 kr/mån får du tillgång till Inleed webmail.

 • Webbmail från 19kr/mån inkl. webbhotell
 • Spamfilter
 • Viruskontroll
 • Obegränsat anta e-postadresser
 • Obegränsat med vidarebefordringar

Misshosting Webmail

MissHosting webmail är perfekt för både privatpersoner och företag, just för att man får en mer professionell e-postadress och en smidigare hantering av sin e-post. Från 19 kr/månad så får du tillgång till obegränsat antal e-postadresser, 100 GB molnutrymme och mycket mer.

 • Webbmail från 19 kr/månad inkl. webbhotell
 • 100 GB molnutrymme
 • Kalender
 • Autosvar
 • Spamfilter

Oderland Webmail

oderland webmail

Oderland erbjuder mail till företag och privatkunder som vill ha bättre koll och hålla sin e-post organiserad. Oderland Webmail är inkluderad i alla deras webbhotellpaket. Oderland är dock ett lite dyrare alternativ, men å andra sidan väldigt stabilt då de har lång erfarenhet av både webbhotell och e-post på internet. Deras billigaste paket börjar på 167 kr/mån och inkluderar obegränsat antal e-postkonton, spamfilter, viruskontroll och många andra verktyg.

 • Webbmail från 167 kr/mån inkl. webbhotell.
 • Support 24/7
 • Datalagring i Sverige
 • Spamfilter
 • Autosvar

Webbmail hemsida