Vem äger domänen

Home » Vem äger domänen

Vem äger en domän?

Att hitta vem som äger domänen är idag inga som helst svårigheter. Med en enkel sökning kan du hitta uppgifter om vem som äger domänen eller domännamnet som du vill ha information om. Det finns företag som förser gratis information om vem som är ägare av en domän eller ett domännamn. Genom att skriva in en fullständig adress så gör du enkelt en snabb sökning över hela internet för att få fram uppgifter och ägare av olika domäner.

Sök domän uppgifter med Whois

Den mest använda tjänsten för att ta fram ägare av domäner är Whois. Det står för “Who is” vilket uppfyller syftet med namnet. Det är en gratis tjänst som hjälper dig att kolla upp domännamn och ägare av olika domäner. Det finns även andra sätt som exempelvis ICANN som står för “Internet Corporation for Assigned Names and Numbers”. Även med deras tjänster så kan du snabbt och enkelt kolla upp olika domännamn och ägaren till dem.

En snabbstartsguide för att hitta hitta vem som äger domänen via WhoIs

  1. Besök WhoIs.
  2. Skriv in domännamnet i sökfältet och klicka på ‘Sök’.
  3. Granska informationen som visas, som registreringsdatum och utgångsdatum.
  4. För att hålla koll på ändringar, överväg att registrera dig för notiser.
vem äger domänen

Se vem som äger domänen med ICANN

Som vi nämnde ovanför så kan du även hitta information och ägaren till domännamnet du söker med ICANN. Men främst används det till att hitta IP-adress och göra sök bland DNS. Men som sagt så går det även bra att kolla upp ägare av domännamn.

Whois är dock ett mer renodlat sökverktyg för att se vem äger domänen. Du kan även registrera dig med din e-postadress för att få information om förändringar rörande ägaren av det domännamn du vill bevaka.

Vem äger domänen – Sekretess

När man vill söka efter en ägare av en domänen eller ett domännamn eller hitta uppgifter så finns det dock ett par saker som är sekretessbelagda och inte får visas offentligt. Detta är bara till för att skydda den som äger en domän mot sabotage eller hot, vilket har förekommit.

Sekretessbelagda uppgifter

Du kan aldrig se ägarens: namn, adress, telefonnummer eller e-postadress i Whois databas. Det är bara ägaren själv av en domän som dessa uppgifter finns tillgängliga för. För att du ska kunna få reda på ovanstående uppfigter krävs det att ägaren av en domän vill lämnna ut dessa. Det finns inget annat sätt att få reda på de uppgifterna.

vem äger domänen

Hitta domänuppgifter snabbt och enkelt

Nu när du vet hur du ska göra för att hitta information om en domän så kan du enkelt göra en sökning på det domännamnet du är intresserad av och få reda på alla tillgängliga uppgifter och info om vem som är innehavare av domännamnet och tillhörande info. Många tror att det är avancerat att ta fram denna info, men efter att du läst den här texten så har du troligtvis ändrat uppfattning om det.

Vi hoppas att den här informationen har varit till hjälp för dig, och att du ska ha nytta av den. Kom bara ihåg, om du ska ta fram andra ägaruppgifter om en domän så krävs det att du får kontakt direkt med ägaren för att se om det är möjligt.

Vanliga frågor- Hitta ägare av en domän

Vem äger domänen?

Det tar du enkelt reda på via vår sökfunktion högre upp på sidan eller hos whois.

Vad är ett domännamn?

Ett domännamn är namnet på din hemsida.

Hur skaffar jag ett domännamn?

Det skaffar du hos ett webbhotell. Kolla in vår lista med alla webbhotell här.

Kan andra se att jag är ägare av en domän?

Du kan inte se namn, adress, telefonnummer eller e-postadress.