Loopia
4.5

Loopia

Webbhotellpaket Från 39kr/Månad
Home » Loopia
Fördelar
  • 750kr annonsering hos Google Ads ingår i alla paket
  • En av de mest erfarna leverantörer för svenska kunder
  • Obegränsat antal E-postadresser ingår
  • Snabb och kunnig support för alla
Nackdelar
  • Lite högre i pris än många andra
  • Premium-SSL är en tilläggstjänst i alla paket

Loopia är ett av Sveriges största och ledande webbhotell, tillika Sveriges största domännamnsregistrar. De har bedrivit verksamhet sedan 1999 och har kontor i Sverige och Serbien. Sedan 2011 ingår de i Vismakoncernen.

Loopia webbhotellspaket

Loopia erbjuder tre webbhotellspaket – Privatpaketet, Företagspaketet och Företagspaketet Plus. I dessa ingår redan från början det mesta man behöver för att publicera sin hemsida på Internet. Utöver deras webbhotellspaket erbjuder Loopia även domännamn till självkostnadspris och VPS:er.

Loopia Privatpaket: 75GB webbutrymme – 39 kr/mån 

Privatpaketet hos Loopia lämpar sig väl för privatpersoner med ett mindre antal hemsidor som har lite lägre behov av webbutrymme. Eller för dig som bara driver ett antal hemsidor för eget intresse eller hobbyverksamhet. Fritt antal E-postadresser och 75GB E-postutrymme ingår tillsammans med SSL certifikat och 1000 E-mail per månad. perfekt om man exempelvis göra utskick av nyhetsbrev eller liknande.

Företagspaket: 150GB webbutrymme – 89kr/mån

Företagspaketet hos Loopia är en uppgradering av privatpaketet som passar mindre företag och mindre webbyråer alldeles utmärkt. Här ingår 150GB webbutrymme, 150GB E-postutrymme, fritt antal E-postadresser samt 1500 E-mail varje månad för webbutskick. Perfekt för dig som har ett företag som skickar ut ett nyhetsbrev till dina kunder varje månad. Eller för dig som har en hemsida som erbjuder nya produkter månadsvis.

Företag Plus: 200GB webbutrymme – 199kr/mån

Företag plus är Loopias största webbhotellspaket med hela 200GB utrymme, SSL certifikat, 200GB E-postutrymme, 2500 mail per månad, 100st Maria DB databaser samt 5st MS MS SQL. Detta paket har med andra ord allt du behöver för att driva ett stort antal hemsidor för ditt företag eller din webbyrå. Utöver detta får du även kostnadsfri support, en kupong till ett värde av 750kr att använda för annonsering av din hemsida hos Google Ads samt tas backup av alla dina webbplatser kontinuerligt.

När du blir kund hos Loopia så finns det ett antal saker du alltid kan räkna med oavsett vilket av deras webbhotellspaket du väljer. Som kund får du alltid möjlighet att skapa din hemsida eller blogg med en en-klicks installation av WordPress vilket är perfekt för nybörjare eller de som inte har så stor erfarenhet av att skapa hemsidor. Utöver detta så har du alltid Tvåfaktor-inloggning vilket gör ditt konto extra säkert.

För alla Loopias paket ingår även en kupong till ett värde av 750kr som du kan använda hos Google Ads. SSL certifikat, kostnadsfri support samt backup av din data och dina hemsidor ingår alltid hos Loopia.

Sveriges största webbhotell?

I mångas ögon är Loopia sett som sveriges största webbhotell, men frågan är om det är sant? Loopia har erbjudit sina kunder tjänster i många år och har genom åren utvecklats till ett väletablerat webbhotell. Loopia grundades redan 1999 och var därmed ett av de första svenska webbhotellen som kunde erbjuda en komplett lösning av bland annat webbhotell, DNS, e-post och domännamn. Webbhotellet utvecklades sedan till en ännu större och bättre leverantör av tjänster till svenska kunder.

Ryktet för Loopia har länge varit starkt och man behöver inte vara någon expert inom IT för att känna igen loopias namn eller logotyp. Idag erbjuder Loopia fortarande ett stabilt webbhotell med helhetslösningar för både privatpersoner och företag. Om man exempelvis vill ha en hemsida i WordPress så är Loopia ett perfekt val eftersom de erbjuder en-klicks-installtion av WordPress vilket gör det väldigt smidigt att komma igång med hemsidor. Så, slutsatsen är att Loopias och rykte och etablering nog gör att det än idag kan ses som ett av sveriges största webbhotell med tusentals nöjda kunder.

Loopia

Några fördelar med webbhotellet

Alla webbohtell har både för -och nackdelar. Här tänkte vi kika lite närmare på på fördelarna med Loopia och deras olika tjänster. Till att börja med vill vi poängtera att Loopias support är är mer än suverän. Många webbhotell har bra support, men vi skulle nog vilja säga att supporten hos Loopia sticker ut lite extra då de är väldigt kunniga om alla tjänster de erbjuder, de är tillgängliga både via telefon, e-post och livechatt samt att de erbjuder även hjälp med mindre installationer på din hemsida som exempelvis SSL och WordPress.

Utöver supporten så är även Loopias webbhotell väldigt stabilt med en hög upptid och en hemsida som ligger hos Loopia tenderar att ha relativt höga poäng när det kommer till snabbhet, vilket såklart är viktigt för din rankning på Google. Som kund hos Loopia får man också tillgång till många andra tjänster som SSL certifikat, webbmail med e-post, domäner och domännamn, direkt installtion av WordPress på din hemsida utan förkunskaper och mycket mer.

När det gäller priser så är kanske inte Loopia det billigaste webbhotellet, men med tanke på den erfarenhet de har och den stabilitet de erbjuder sina kunder så är det absolut värt priset långsiktigt. Och än en gång vill vi säga att deras support är fenomenal. Nedan går vi igenom supporten på Loopia mer i detalj.

Support hos Loopia

Loopias support är tillgängligt via e-post, telefon och live chatt och är öppen vardagar 8-19 och helger 11-15. Så att få hjälp som kund hos Loopia är aldrig ett problem. Utöver att besvara frågor som gäller tekniska problem, fakturor och abonemang kan supporten på Loopia även hjälpa dig med bland annat mindre installtioner och konfigureringar på din webbplats. Genom många års erfarnehet av tjänster som de erbjuder så är de i helhet väldigt kunniga inom ämnet och beredda att hjälpa deras kunder direkt utan krångel.

Loopia webbhotell

Vad ingår hos webbhotellet

Hos Loopia finns tre olika paket att välja mellan när det gäller webbhotell. Deras paket passar lika bra för privatpersoner som företag. Beroende på vilka krav du har och hur stor din verksamhet är så kan du välja paket efter egna behov. Som kund eller blivande kund hos ett webbhotell bör du bland annat ha i åtanke hur många domäner och domännamn du behöver, hur mycket utrymme du behöver, vilka tjänster du vill erbjuda genom din egen hemsida och om du vill ha tillgång till webbmail med e-post. Det bästa och smartaste du kan göra är att se på dina egna behov och sedan välja paket utifrån det.

De tre paketen som Loopia erbjuder skiljer sig åt en del som du kan se en bit upp. I alla deras paket ingår webbmail med fritt antal e-postadresser, dock skiljer sig utrymmet åt en del för hur mycket mail du kan spara. Utrymmet för e-post som erbjuds är 75 GB för det minsta medan de största erbjuder 200 GB. Något som är väldigt fördelaktigt och possitivt med Loopia är att de erbjuder gratis SSL certifikat i alla deras paket. Det är inte så ofta man ser det, men på detta webbhotell snålas det inte med den saken.

I övrigt är det egentligen bara webbutrymmet, Maria DB databaser och antal domäner och domännamn som skiljer de olika paketen åt mest hos Loopia. De erbjuder även alla nya kunder en värdekupong hos Google Ads på 750kr att annonsera för. Det kommer ofta in väl till hand efter att man skapat sin första hemsida.

Gratis hemsida med WordPress

Självklart har Loopia webbhotell enkel migrering och installation av WordPress till din domän. Efter at du registrerat en domän hos Loopia så kan du välja att göra en så kallad en-klicks-installation eller “install and go” av WordPress på domänen, vilket innebär att du med ett enda klick direkt på Loopia installerar WordPress på önskat språk på din domän för att sedan snabbt och enkelt kunna komma igång med din webbplats. Du har sedan åtkomst till sidan direkt och kan logga in på WordPress admin-panelen via Loopia.

Gratis hemsida med WordPress

Webbmail hos Loopia

Precis som hos de flesta andra webbhotell så finns det även en webbmail hos Loopia. Den är tillgänglig för alla kunder oavsett paket. Det som skiljer sig åt i paketen är bara hur mycket utrymme som man har tillgänglig för sin e-post. Loopia webbmail är väldigt enkel att använda och har de vanliga funktionerna som autosvar, spamfilter, vidarebefordring och viruskontroll av inkommande -post. Loopias e-post använder cookies också för användarvänligheten.

Det finns egentligen inte så mycket mer att säga om Loopia webbmail. Den fungerar riktigt bra och därför kan vi rekommendera att använda den om man är kund hos Loopia. Om du har några frågor eller funderingar som rör Loopia webbmail så kan du kontakta support för med information.

Webbhotellpaket från 39kr/månad
Loopia är ett sveriges äldsta och mest erfarna webbhotell som har försett svenska kunder med webbohtell, webmail och VPS sedan 1999.
5.0
Pålitlighet
5.0
Användarvänlighet
4.0
Priser
4.0
Kundservice
4.5 Helhetsbetyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *