Vilket webbhotell ska jag välja

Home » Vilket webbhotell ska jag välja

Vilket webbhotell ska jag välja?

Att välja rätt webbhotell är inte alltid det lättaste. Många faktorer spelar in som exempelvis pris, funktioner, service, laddningstider och antal kopplade domäner. Att gå mellan alla olika webbhotell som finns kan vara tidskrävande och inte så lätt att hålla koll på allt. Just därför har vi gjort grovjobbet åt dig och listat alla de bästa och populäraste webbhotellen för svenska kunder.

På denna sajt finner du de webbhotellen vi anser vara de mest förmånliga när det gäller priser, funktionsutbud och pålitlighet. Välj enkelt de webbhotell du tror passar dig bäst för att komma vidare till leverantörens hemsida.

Verktyg och funktioner

När man har ställt sig frågan “Vilket webbhotell ska jag välja?” så kan det vara bra att kolla upp följande. Vilka verktyg och funktioner som ingår vid val av webbhotell är något som är bra att tänka på. Eftersom det oftast finns en tanke med att skaffa webbhotell när man gör det.

Ska du kanske skapa en hemsida som du ska arbeta aktivt med SEO på? Eller ska du kanske skapa en blogg eller liknande? Beroende på vad din tanke med köp av webbhotell är så är det bra att jämföra leverantörernas utbud av verktyg. Utöver SEO verktyg kan det vara bra att ta reda på vilket hemsideverktyg som erbjuds. Samt om WordPress en-klicks-installation finns tillgängligt. En annan sak som är bra att kolla upp är priset för SSL certifikat om det inte ingår i webbhotellpaketet.

Tips & Råd inför ditt val av webbhotell

Välja webbhotell är inte enkelt och att välja fel webbhotell kan kännas trist i efterhand. Därför har vi samlat de bästa svenska webbhotellen som riktar sig till privatpersoner och företagare.

Eftersom alla har olika typer av webbplatser och olika behov, så är det en omöjlighet att rekommendera ett webbhotell som är det bästa valet för alla. Istället har vi valt att ge utmärkelsen bäst i test till ett webbhotell som fungerar bra överlag, alltså ett bra allsidigt svenskt webbhotell som även är prisvärt.

Så vilket webbhotell som är bäst för just dig beror på dina krav och behov. Som företagskund är din hemsida en väldigt viktig del av dina affärer och då är oftast andra alternativ bättre än de som riktar sig till privatpersoner. Så om du känner att du behöver hjälp med att välja rätt webbhotell så klickar du på knappen nedan för att se alla webbhotell samt få mer information om dem.

Ett gott råd för dig som inte har ett webbhotell men behöver ett är att jämföra webbhotell innan du bestämmer dig för vilket du ska skaffa abonnemang hos. Det finns en mängd olika webbhotell idag så därför är det inte alltid helt enkelt att hitta det bästa och billigaste.

Hur mycket utrymme behöver du på ditt webbhotell?

Som tidigare nämnt så beror allt på storleken på ditt företag eller hur många domännamn du behöver. Skillnaden mellan de olika abonnemangen är oftast hur många domännamn du kan ha registrerade samtidigt på ditt konto. Andra saker som kan variera mellan olika abonnemang är exempelvis hur många databaser du kan skapa och om SSL certifikat ingår.

Ett SSL certifikat är det som gör en hemsida krypterad om känslig information som exempelvis kreditkortsnummer ska anges på sidan om det är en webbshop.

Bestäm först vilka funktioner du behöver samt hur många domäner du vill ha. Utgå sedan från det och välj det webbhotellet som har det bästa priset för de tjänster du behöver. Priset på abonnemang för webbhotell skiljer sig åt beroende på vilket abonnemang du behöver, vilket webbhotell du väljer som host för dina domäner samt vilka funktioner och tjänster som ingår.
Man kan säga att generellt ligger priserna för ett webbhotell mellan 80 – 1000 kr per månad. Men allt beror som sagt på vilka funktioner du vill ha och hur många domäner du behöver. klicka på knappen nedan för att jämföra alla våra webbhotell.