Oderland
4.3

Oderland

Webbhotellpaket Från 167kr/Månad
Home » Oderland
Fördelar
  • Hög användarvänlighet
  • Stabila servrar i Sverige
  • En mängd olika funktioner och tjänster
Nackdelar
  • Högre priser än många andra aktörer

Oderland webbhotell

Webbhotellet Oderland har varit aktiva sedan 1998 och är en erfaren veteran som verkligen år efter år lyckats behålla och skaffa nya nöjda kunder från Sverige och norden. Oderland är ett väldigt smidigt och användarvänligt webhotell som lämpar sig bra för nya användare såväl som erfarna. Även om de har snäppet mindre utbud av webbhotellpaket än många andra aktörer på marknaden så har de fortfarande lyckats inkludera allt som behövs för kunderna. Oderland erbjuder två olika paket. Det som skiljer paketen åt till störst del är lagringsutrymmet och minneskapaciteten. Nedan ser du information om de två olika webbhotellspaketen som Oderland webbhotell erbjuder.

Standard: 20GB lagringsutrymme, 3GB RAM minne – 167kr/månad

Standardpaketet hos Oderland passar utmärkt för privatpersoner eller mindre företag som inte har så många hemsidor i sin portfölj. 20GB lagringsutrymme och 3GB RAM minne räcker ganska långt för din mindre aktören. Självklart ingår obegränsat antal hemsidor, gratis SSL certifikat, support samt tas säkerhetskopior och månadsbackup.

Premium: 30GB lagringsutrymme, 5GB RAM minne – 334kr/månad

Premiumpaketet hos Oderland lämpar sig väl till företag och webbyråer som håller hosting åt sina kunder och därmed behöver mer lagringsutrymme och RAM minne. Ett lite dyrare alternativ men fullt överkomligt för företag. Oderland är en storfavorit när det kommer till svenska webbhotell för företagare och webbyråer som har höga krav på sitt webbhotell.

I båda paketen ingår alltid obegränsat antal hemsidor, Support via chatt, telefon och e-post, Gratis SSL certifikat, dagliga säkerhetskopior upp till 30 dagar samt månadsbackup upp till 3 mån.

Priser på Oderlands webbhotellpaket ligger något högre än många andra. Dock så kan man till 100% räkna med en väldigt hög standard när det gäller upptid, stabilitet, pålitlighet och support. De erbjuder telefon, mail och livechatt som supportalternativ och de är alltid väldigt snabba och hjälpsamma. Du kan läsa mer om Oderland här.

Några fördelar med webbhotellet

Den största fördelen med Oderland webbhotell är att de är väldigt erfarna och har bra kundkännedom. De vet vilka funktioner och tjänster som gör ett bra webbhotell och ger en bra upplevelse. Oderland använder Cpanel där du enkelt kan sköta allt som har med dina servrar, hemsidor och domäner att göra. Du behöver bara logga in på ditt konto hos Oderland så har du tillgång till alla funktioner i Cpanel. Även om Oderland kanske inte är det billigaste webbhotellet i Sverige så är det ett väldigt stabilt webbhotell med bra och pålitliga servrar.

Det är en hel del som ingår i deras standard paket såväl som i premium paketet. Det som ingår i Premium paketet som inte ingår i det förstnämnda är bland annat: mer RAM minne och mer lagringsutrymme. Utöver det så ingår annars i princip samma tjänster i båda paketen. Ett väldigt stort plus med Oderland webbhotell är att vissa saker som gratis SSL ,gratis verktyg för din hemsida och obegränsat antal e-postkonton ingår även i det billigare webbhotell paketet.

Supporten hos Oderland

Oderland support har öppet alla dagar i veckan mellan 08:00 – 21:00 Måndag till Torsdag, 08:00 – 19:00 på Fredagar och 10:00 – 15:00 på helger. Supporten kan hjälpa dig om du har frågor som rör ditt konto, webbhotell paketen, webmail eller andra tjänster som Oderland erbjuder. De supportalternativen som erbjuds är via Telefon, Live chatt samt support via e-post. Via Oderlands live chatt kan du snabbt få hjälp med dina problem och svar på dina frågor.

Oderland support

Vad ingår hos Oderland

Det finns en hel del saker som ingår i paketen hos Oderland webbhotell. Något som de flesta kunder tycker är bra, som också ingår hos Oderland är gratis SSL certifikat, dagliga säkerhetskopior och obegränsat antal hemsidor. Det är ju trots allt många som har planer på att göra mer än en hemsida när man skaffar webbhotell. Och genom Oderlands enkla en-klicks-installation av WordPress så går det väldigt snabbt att komma igång med bygget av din hemsida.

WordPress tillägget lämpar sig även väldigt bra om du planerar att sätta igång med e-handel exempelvis. Värt att nämna är att i standardpaketet hos Oderland webbhotell ingår faktiskt totalt 20GB lagrings utrymme och 3GB RAM minne, vilket inte är så illa om man jämför med andra webbhotell i samma prisklass. Självklart har du även tillgång till deras webbmail med obegränsat antal e-postadresser.

Gratis hemsida med WordPress

Hos Oderland webbhotell så är det väldigt enkelt att komma igång med din hemsida om du planerar att bygga den i WordPress. Några exempel på webbplatser som med fördel kan byggas i WordPress är bland annat webbplatser för e-handel, webbplatser för applikationer, stora affiliatesidor mm. Man kan också använda sig av WordPress för att göra enklare bloggar eller en sajt med de senaste nyheterna.

Det som är bra är att när man beställt webbhotell från Oderland så är det helt gratis att skapa en hemsida när man använder sig av WordPress. Det är även ett bättre och snabbare alternativ att använda sig än traditionella “gamla” hemsideprogram. Idag 2021 så används WordPress av miljontals människor runtom i världen. WordPress har blivit verktyg nummer 1 för många webbutvecklare.

Gratis hemsida med WordPress

Oderland Webmail

När det kommer till webbmail så erbjuder Oderland obegränsat antal e-postadresser till dina domäner i deras paket. Oderlands webbmail ger dig tillgång till bland annat funktioner som autosvar och spamfilter. Oderlands webbmail ger dig också möjlighet att enkelt sortera dina kontakter i addressboken. Om du har några problem då du använder webbmailen så går det bra att kontakta Oderland support. Supporten hos Oderland kan hjälpa dig med alla dina problem och svara på dina frågor.

Webbhotellpaket Från 167kr/Månad
Oderland är ett av de största webbhotellen i norden som erbjuder helhetslösningar till både privatpersoner och företag.
4.0
Pålitlighet
5.0
Användarvänlighet
3.0
Priser
5.0
Kundservice
4.3 Helhetsbetyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *