Inleed Webbhotell
4.8

Inleed Webbhotell

Webbhotellpaket Från 19kr/Månad
Home » Inleed Webbhotell
Fördelar
  • Bra utbud av tjänster
  • Tar backup två gånger per dygn
  • Använder DirectAdmin kontrollpanel för enkelhet
  • Inleed passar de flesta typer av kunder
Nackdelar
  • Sitebuilder hemsideprogram som är ganska begränsat

Inleed Webbhotell

Inleed webbhotell erbjuder domännamn till företag och privatpersoner. De siktar högt för att ha kunder som är nöjda med deras tjänster som de erbjuder och det är bland annat därför som de erbjuder telefonsupport dagligen. Dessutom finns e-post samt live support via hemsidan för de tider telefonsupporten är stängd.

Paketlösningar hos Inleed Webbhotell

Hos Inleed webbhotell finns tre olika paket att välja mellan. De som skiljer paketen åt är hur mycket utrymme och hur stor trafikkapacitet som ingår. Alla paket har dock obegränsat med domäner, vilket är ett stor plus. Även e-postadresser, databaser samt deras hemsideprogram sitebuilder ingår. I listan nedan framgår priser för de olika paketen.

Standard: 2000MB utrymme, 50GB trafik/månad – 19kr/månad

Standardpaketet hos Inleed webbhotell lämpar sig mycket bra för privatpersoner och mindre företag som kanske ska skapa sin första hemsida eller bara har ett par enstaka hemsidor med mindre innehåll. Det är även en fördel att det är ett billigt paket för den som är nystartad. Självklart ingår även deras hemsideprogram sitebuilder och e-postadresser.

Special: 10000MB utrymme, 250GB trafik/månad – 29kr/månad

Specialpaketet som erbjuds hos Inleed webbhotell passar bra för mindre och medelstora företag eller för privatpersoner med en större portfolio av hemsidor. Här ingår 10000MB utrymme och 250GB trafik/månad, vilket räcker ganska långt för de flesta.

Återförsäljare (Rekomenderat för företag och webbyråer) 50000MB utrymme, 2500GB trafik/månad – 99kr/månad

Slutligen har vi det största paketet som är anpassat för större företag och webbyråer med många hemsidor och som behöver mycket utrymme. För endast 99kr/månad får man 50000MB utrymme och 2500GB trafik/månad vilket gör Inleed webbhotell till ett av de mest prisvärda webbhotellen på den svenska marknaden.

Inleed använder sig också av speglade hårddiskar på alla servrar och tar även backup två gånger per dygn på separata servrar så att du behöver aldrig oroa dig om något skulle hända med din hemsida. Kontrollpanelen de använder är den enkla och användarvänliga DirectAdmin. Inleed Webbhotell är ett klockrent webbhotell för såväl privatpersoner som större och mindre företag. Du kan läsa mer om Inleed här.

Fördelar med Inleed webbhotell

Hos Inleed finns det en hel del fördelar och bra saker att tala om. Det första vi på Svenskawebbhotell.nu vill påpeka är deras låga pris på det lägsta paketet som erbjuds. För endast 19 kr/mån så får du 2000MB utrymme, 50 GB trafik per månad samt tillgång till deras hemsideprogram för att snabbt och enkelt kunna komma ingång med din hemsida.

Om du vill uppgradera och välja deras mellanpaket som heter Special så behöver du bara betala 10kr mer per månad men får ytterligare funktioner och verktyg. Hos Inleed webbhotell ingår självklart en-klicks-installtion för WordPress så du enkelt kan komma igång med din hemsida. En annan bra sak som inte alltid andra webbhotell erbjuder är gratis SSL-certifikat. Du kan installera ditt SSL med Let´s encrypt vilket gör det väldigt enkelt att aktivera.

Andra fördelar med webbhotellet är att du även kan skaffa VPS och dedikerad server hos dem, mer om det längre ner.

Support hos Inleed webbhotell

Inleed support

När det kommer till supporten hos Inleed webbhotell så finns det tyvärr ingen livechatt tillgänglig. Däremot har de en väldigt kunnig support som du kan nå via telefon på 08 – 519 70 666 och via e-post på support@inleed.se. Telefonsupporten är öppen mån-fre 08.00 – 21.00 och helger 09.00 – 21.00. Även om livechatten hos Inleed faller bort så är det väldigt smidigt att kunna kontakta dem på telefon och de är alltid redo att hjälpa till.

Dessutom finns alternativet att kontakta dem via Teamviewer om det är så att du behöver teknisk support och mer hjälp än att bara prata med någon på telefon, vilket är väldigt bra. Så slutsatsen är att Inleeds support är väldigt bra, kunnig och hjälpsam även om vi hade sett att det fanns en livechatt tillgänglig för kunder.

Vad ingår hos Inleed

Som kund hos Inleed webbhotell så är det en hel del saker som ingår. Även om deras paket skiljer sig åt när det gäller trafik och lagringsutrymme så kan Inleeds kunder alltid räkna med att ha tillgång till teknisk support alla dagar i veckan samt tjänster och verktyg som en-klicks-installation av WordPress, gratis SSL och directadmin. Webbhotellet erbjuder också en bra och kunnig support som alltid är redo att hjälpa sina kunder oavsett vad de har problem med.

En annan sak som vi gillar med Inleed webbhotell är att startavgiften alltid är 0 kr, oavsett vilket paket du väljer. Detta hör inte direkt till vanligheten hos andra webbhotell. Även SSH, OPcache och Redis ligger som standard i alla paket.

Webbhotell Prime

inleed prime

För dig som har en eller flera hemsidor som kräver lite extra resurser så har Inleed tagit fram ett extra alternativ som heter Prime. Prime ger dig som har lite högre krav det du behöver. Om du väljer ett av deras Prime paket så kan du ha upp till 36 kärnor, 768 GB RAM och 5TB SSD lagring och din hemsida placeras i både Falun och Tällberg. Varför din hemsida är placerad både i Falun och Tällberg är med anledning av att om problem skulle uppstå på en av dessa platser så fortsätter din hemsida vara aktiv ändå istället för att gå ner.

Inleed erbjuder tre olika paket i deras Prime utbud. Paketen ligger på 99 kr/mån – 199 kr/mån och har utrymme från 50.000 – 200.000 SSD-lagring. Även 3000 GB trafik ingår per månad i alla paketen. I alla Prime paket så ingår självklart gratis SSL, LiteSpeed, Redis och SSH för snabba hemsidor.

Inleed webmail

Inleed webmail

Många kunder hos webbhotell vill ofta använda sig av webbmailen som finns hos webbhotellet. Fördelen med att använda sig av Inleed webmail är att det är enkelt att hålla kolla på alla kontakter, inkommande och utgående mail samt att det finns många bra funktioner som exempelvis autsovar, spamfilter, viruskontroll och enkla vidarebefordningar. Inleed webmail är gratis för alla kunder och använda.

En annan fördel med att använda sig av en webbmail istället för en traditionell mailklient är att du kan anpassa din mailadress så det ser proffsigare ut genom att använda ditt företagsnamn eller namnet på din hemsida. Istället för att ha en mail som heter mittföretag@gmail.com så kan du via en webbmail skapa en mailadress som heter kontakt@mittföretag.se eller support@mittföretag.se. Du loggar enkelt in på din webbmail via Inleeds hemsida.

Servar i Sverige

Något som vi gillar med Inleed är att alla deras servrar för webbhotell finns i Sverige, på tre olika platser. De har egna lokaler med fysiska serverhallar i Falun och Tällberg samt viss utrustrning i Stockholm. Deras nät är uppbyggt i en cirkel kring dessa tre orter vilket gör att Inleed webbhotell har möjlighet att erbjuda en väldigt hög tillgänglighet. Alla deras servar är skyddade mot DDos attacker och andra attacker så du som kund hos Inleed alltid kan känna dig trygg och säker.

Gratis hemsida med WordPress hos Inleed webbhotell

Gratis hemsida med WordPress

Många som vill starta en hemsida idag kanske inte har kunskap att bygga en avancerad hemsida själv eller de ekonomiska resurser som krävs för att hyra in något att göra jobbet. Hos Inleed webbhotell behöver du inte ha något av det då du enkelt kan skapa en hemsida gratis med WordPress, vilket är både enkelt och går snabbt. I alla paketen som finns tillgängliga hos Inleed ingår en-klicks-installation av WordPress vilket innebär att du kan installera WordPress på din webbplats med ett enda klick.

För att bygga en hemsida i WordPress krävs inga kunskaper gällande kodning eller andra avancerade tekniker. Faktum är att idag så är det många webbdesigners som väljer att bygga hemsidor i Worpdress istället för att lägga ner hundratals timmar på att koda en hemsida. Om du vill skapa en hemsida i WordPress hos Inleed så behöver du först köpa ett domännamn. När du har gjort detta så kan du installera WordPress på domänen och sedan sätta igång med att bygga din sajt direkt. Kom också ihåg att Inleed erbjuder gratis SSL-certifikat så att din hemsida alltid är säker för dina besökare. Allt detta kommer du åt i direct admin panelen på ditt konto hos Inleed.

Dedikerad server

Hos Inleed kan du hyra en dedidkerad server eftter dina behov. Inleed erbjuder tre olika serverpaket, men om inget av dessa skulle passa dig så kan du kontakta Inleeds support för att få hjälp att anpassa en server som passar just dina behov. Nedan kan du se Inleeds olika serverpaket och vad som ingår.

Alla dedikerade servrar hos Inleed har Intel proccessorer och du kan få upp till 768 GB RAM om du har det behovet. Inleed har bra priser som ligger på 624kr/mån – 2499kr/mån. Att ha en dedikerad servar har många fördelar, exempelvis kommer din sida att ladda betydligt snabbare då det endast är du som ligger på den servern istället för att dela en server med flera andra.

Managed Server

Med Managed Server så ser Inleed till att du kan fokusera på det du behöver genom att ta full kontroll över din dedikerad server. Du får hjälp med installationer, uppdateringar och felsökningar och du har tillgång till support dygnet runt. Om något skulle hände med din server så ordnar Inleed det och kan ersätta din server kostnadsfritt om det skulle behövas. Du kan även få hjälp att sätta upp regelbundna backups av dynamiskt innehåll på din sajter.

Managed Server är något som främst rekommenderas till de som inte har så stor kunskap om dedikerade servrar eller till dem som inte har tiden att bekymra sig om serverns drift. Oavsett vilket så är du alltid uppbackad av Inleed och deras tekinska support. Dedilerade servar är något som kan användas av både privatpersoner och företag. Dessutom använder många dedikerad server för exempelvis hosting av spel och liknande vilket ofta ger spelet bättre prestanda.

VPS hos Inleed

Inleed VPS

Inleeds utbud av tjänster är stort och de erbjuder även VPS-tjänster. VPS kan användas av både privatpersoner och företag som vill uppgradera sig från ett webbhotell men kanske inte riktigt behöver en dedikerad server. Att skaffa en VPS innebär att man hyr en del av en server där man själv kan välja hur mycket RAM minne och SSD-utrymme man vill ha. Inleed har tre paket för sina VPS tjänster som ligger på 8 GB ram – 32 GB ram. SSD-lagringen ligger på 250 GB – 1000 GB och allt drivs av en Intel Xeon processor med 2 – 8 kärnor.

I alla VPS-paket ingår 1000/1000 Mbit/s port med 3000 GB trafik/mån samt IP-adress i form av  IPv4-adress och /64-IPv6 ingår. Du kan också köpa till extra IPv4 som kostar 10kr/månad. Självklart har du alltid tillgång till support dygnet runt gällande problem med din VPS. Webbhotellet erbjuder även här Managed VPS som motsvarar Managed Server som vi nämnde ovan, om du känner att du inte har tid eller kunskap att lägga på din VPS

Webbhotellpaket från 19kr/månad
Inleed erbjuder webbhotell i form av 3 olika paket och domännamn till företag och privatpersoner.
5.0
Pålitlighet
4.0
Användarvänlighet
5.0
Priser
5.0
Kundservice
4.8 Helhetsbetyg

One Reply to “Inleed Webbhotell”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *