Ownit webmail – recension och guide

Home » Webbhotellsbloggen » Ownit webmail – recension och guide

Söker du efter en ny webbmailsleverantör? Sedan 2004 har Ownit levererat lösningar till såväl privatkunder som företag och bostadsrättföreningar. Läs mer nedan om du vill se huruvida denna tjänst passar just dina behov.

Vad är Ownit?

Ownit är en svensk telekommunikationsleverantör som erbjuder en rad olika tjänster för både privatpersoner och företag. Deras tjänster inkluderar bredband, telefoni, TV och webbmail. Företaget fokuserar på att erbjuda högkvalitativa och prisvärda tjänster och strävar efter att skapa långsiktiga relationer med kunderna genom att erbjuda kvalitativ kundservice och support.

Dessa tjänster erbjuder Ownit

Som nämnt erbjuder Ownit såväl bredband som TV och telefoni tillsammans med erbjudanden för företag och bostadsrättsföreningar. Här är en närmare titt på de tjänster som Ownit erbjuder:

  • Bredband: Ownit erbjuder både fiber- och kabelbredband med hastigheter som sträcker sig från 100 Mbit/s till 1 Gbit/s. Företaget har också lösningar för både privatpersoner och företag samt specialerbjudanden för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare.
  • TV: Ownit erbjuder ett brett utbud av TV-kanaler och streamingtjänster, så att kunderna kan skapa ett TV-paket som passar deras individuella behov. TV-tjänsten inkluderar även tillgång till populära streamingtjänsten Viaplay samt C Mores kanalpaket.
  • Telefoni: Ownit erbjuder fast telefoni för privatpersoner och företag. Tjänsten inkluderar billiga samtal inom Sverige och låga priser för internationella samtal. Dessutom finns det olika paket för företag som inkluderar funktioner som växel och konferenssamtal.
  • Företagstjänster: Ownit erbjuder skräddarsydda lösningar för företag, inklusive dedikerade internetanslutningar och molntjänster. Deras företagstjänster är anpassade för att möta de specifika behoven hos företag av olika storlekar och branscher.
  • Bostadsrättsföreningar: Ownit erbjuder paketlösningar för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. De arbetar nära bostadsrättsföreningarna för att säkerställa att de får den bästa lösningen för deras behov och budget.
  • Webmail: Ownit webmail-tjänster, som beskrivits tidigare i artikeln, ingår i bredbandspaketen. Vi kikar närmare på dem i nästa avsnitt.

Ownit webmail – så fungerar det

Vid valet av bredband från Ownit, får användare upp till 10st e-postadresser med 1GB utrymme och spamfilter. Beroende på hur många som bor i hushållet, samt vad internet ska användas till, erbjuder Ownit totalt 4 olika paket – 100Mbit/s, 250 Mbit/s, 500 Mbit/s och 1000 Mbit/s.

Men hur fungerar själva webmailen? Med en webmail har du som användare tillgång till din mail vart du än är, och när du än vill på dygnet. Det enda som krävs är en stabil internetuppkoppling samt en enhet som är kompatibel att läsa av dina mail.

Mailkorgen

I mailkorgen samlas alla mail som mottagits. Här finns det möjlighet att göra egna mappar för den som gärna vill sortera upp sin mail efter olika kategorier. Det går även att se hur stort utrymme man utnyttjat. Totalt ingår 1GB utrymme per adress och det går tyvärr inte att utöka utrymmet i efterhand. För att inte överskrida kapacitetsgränsen behöver du som användare radera de mail som inte längre är viktiga.

Kalender

Förutom mailkorgar finns även en kalender inbyggd i Ownit webbmail. Liksom i mailen går det att skapa olika kalendrar för olika ändamål – exempelvis om du önskar ha en privat kalender, och en annan för arbetet.

Uppgiftshanterare

Är du en person som gärna går efter listor, eller vill bocka av dina uppgifter allt eftersom de blir klara? Då kan uppgiftshanteraren vara en bra funktion i webmailen. Här går det att lägga uppgifter så att du har koll på vad som behöver göras och när.

Kontakter

Likt många andra mailtjänster kan du även i Ownit webmail lägga in dina kontakter och skapa adressböcker så att du snabbt och smidigt ska hitta rätt uppgifter till rätt person.

Fördelar med Ownit webmail

Att använda sig utav Ownit webmail för sin mailkorrespondens kommer med en rad fördelar. Tjänsten är användarvänlig med ett intuitivt användargränssnitt som gör det enkelt för dig att hantera dina e-postkonton, skicka och ta emot e-post. Då Ownit webmail är en del av Ownits tjänsteportfölj, kan det enkelt integreras med andra Ownit-tjänster som telefoni eller TV.

Även säkerheten är hög då det såväl finns spamfilter som viruskontroll för att skydda användarnas mail och eventuella privata uppgifter.

Nackdelar med Ownit webmail

Som med många andra tjänster är Ownit inte helt felfritt. Jämför man Ownit webmail med andra, konkurrerande e-posttjänster kan det finnas en del begränsningar. Webmailen saknar bland annat mer avancerade funktioner som integration med tredjepartsapplikationer.

Ownits kundsupport är endast tillgänglig under normala kontorstider, vilket kan vara en stor nackdel för användare som behöver hjälp utanför dessa tider.

Sammanfattande recension

Ownit webmail är en e-posttjänst som låter användare skapa och hantera e-postkonton kopplade till sitt bredband. De erbjuder olika paket baserat på användande, behov och budget. Som berört ovan finns det en rad fördelar med tjänsten som användarvänlighet och hög säkerhet, men det finns en del begränsningar vilket för vissa användare kan bli stora nackdelar. Speciellt för privatpersoner som kan behöva komma i kontakt med supporttiden utanför de ordinarie öppettiderna.

Sammanfattningsvis är Ownit Webbmail och de andra tjänsterna som erbjuds av företaget värda att överväga för de som söker prisvärda och högkvalitativa lösningar inom telekommunikation och webbtjänster. Det är viktigt att jämföra deras paket och tjänster med konkurrenterna för att säkerställa att du väljer det bästa alternativet för dina specifika behov och budget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *