Skapa webbplatser med Loopia Sitebuilder

Home » Webbhotellsbloggen » Skapa webbplatser med Loopia Sitebuilder

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren webbutvecklare är Loopia Sitebuilder ett bra och användarvänligt val för att skapa en professionell webbplats på nolltid. Med kraftfulla verktyg och intuitiva gränssnitt är det enkelt att skapa en snygg webbplats som fungerar precis som du vill ha den.

Vare sig du behöver en e-handelswebbplats eller bara vill skapa en personlig blogg har Loopia verktygen för att göra det möjligt. Dessutom kan du enkelt lägga till anpassade funktioner som kontaktformulär och SEO-verktyg så att din webbplats sticker ut från konkurrenterna.

Vad är Loopia Sitebuilder?

Loopia Sitebuilder är ett lättanvänt verktyg för att bygga webbplatser som gör det möjligt för vem som helst att skapa en professionellt utformad webbnärvaro utan några förkunskaper om kodning eller design. Med Loopias dra-och-släpp-funktion kan du snabbt bygga en modern webbplats med anpassad design, bilder, videor och mycket mer. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att skriva HTML- eller CSS-kod; det hanteras automatiskt åt dig.

Loopia erbjuder ett stort urval av anpassningsbara mallar och layouter att välja mellan, så det är enkelt att skapa en praktisk och snygg webbplats. Med hjälp av den intuitiva WYSIWYG-redigeraren (What You See Is What You Get) kan du dessutom bygga din webbplats på nolltid.

Så börjar du bygga din webbplats

Det är relativt enkelt att skapa en webbplats med Loopia Sitebuilder. Allt du behöver göra är att registrera dig för ett konto, välja en mall eller layoutdesign och börja anpassa den med ditt eget innehåll och bilder. När du är nöjd med utformningen av din webbplats kan du sedan publicera den på webben.

Så här kommer du igång:

1. Registrera dig för ditt Loopia-konto

Skapa ett konto på Loopia-webbplatsen för att börja. Det finns olika paket att välja mellan beroende på hur stort ditt webbprojekt kommer vara, samt om du är privatperson eller företag. När du har skapat ditt konto kan du sedan logga in och få tillgång till instrumentpanelen med verktyg och funktioner.

2. Välj en mall eller en design

Verktyget erbjuder en lång rad professionellt utformade webbmallar och layouter att välja mellan. Även med de minsta paketen har man tillgång till 50 olika mallar. Du kan anpassa utseendet på din webbplats med olika färger, typsnitt, bilder, och annat innehåll. Om du är bekväm med att skriva HTML- eller CSS-kod kan du också göra ändringar manuellt.

3. Anpassa din webbplats

När du är nöjd med utformningen av din webbplats kan du börja anpassa den genom att lägga till innehåll och funktioner. Du kan skapa nya sidor för att visa upp tjänster och produkter, lägga till kontaktformulär så att besökarna kan ta kontakt, ladda upp bilder och videor, eller till och med använda SEO-verktyg för att optimera din webbplats för sökmotorer.

4. Publicera din webbplats

När du är klar med anpassningen är det dags att publicera din webbplats. Loopia innehåller hostingpaket med flexibla alternativ för privatpersoner och företag av alla storlekar. Dessutom får du gratis TSL- och SSL-kryptering och obegränsad bandbredd för att hålla din webbplats säker och smidig – viktiga komponenter för alla de bästa webbhotellen. När allt är konfigurerat kan du dela webbadressen till din hemsida med världen.

Tillval och analysinstrument

Det finns en lång rad anpassade funktioner som du kan lägga till din webbplats, som till exempel kontaktformulär och verktyg för sökmotoroptimering (SEO). Du kan även koppla din Loopia-webbplats till andra tjänster som Google Analytics och kanaler för sociala medier. Med den kraftfulla analysinstrumentpanelen kan du spåra besökarnas aktivitet på din webbplats så att du kan göra förbättringar för att öka trafiken.

Generös kundtjänst

Om du stöter på problem när du använder Loopias webbplatsbyggartjänst så är det lätt att höra av sig. De erbjuder nämligen både telefontimmar, live chatt och email med relativt snabb svarsfrekvens. Kundtjänsten är öppen 08–19 på vardagar och 11–15 på helger. Man kan även ta del av en utförlig FAQ om deras tjänster, samt se aktiva väntetider i realtid.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *