Planerar du din nya hemsida? Så här undviker du vanliga misstag

Home » Webbhotellsbloggen » Planerar du din nya hemsida? Så här undviker du vanliga misstag

Om du har en produkt du vill sälja eller om du vill marknadsföra dina tjänster på ett smidigt sätt, så kanske du vill göra det genom en hemsida. Att själv skapa en hemsida som man sedan marknadsför sig via är ett väldigt vanligt sätt att locka t.ex. kunder eller besökare till sig.

Om du nu planerar att skapa en hemsida så finns det några saker som du bör tänka på. Om du är en nybörjare vad gäller att skapa och använda en egen hemsida så finns risken att du gör några typiska eller vanliga fel, eftersom du är ovan. Vi ska gå igenom några vanliga sådana misstag och hur du kan undvika dem.

Tre vanliga misstag du bör undvika när du ska lansera din hemsida

  1. Det första misstaget är att du inte har någon riktning för hemsidan alls.

Du vet kanske inte riktigt vad du vill göra med hemsidan och vem den är till för. Det är det lättaste sättet att skjuta sig själv i foten – om du inte vet vad du vill med hemsidan så kommer självklart inte dina besökare att göra det heller. Du har ju skapat hemsidan av en anledning, eller hur? Fundera noggrant på vad du vill säga med hemsidan och vad det egentligen är som du vill få besökarna att göra.


De flesta som skaffar en hemsida gör det för att de vill påverka besökarna på något sätt, men vad vill du göra? Kanske vill du att de ska köpa din produkt? Eller anlita tjänsten du erbjuder? Eller kanske läsa de blogginlägg som dyker upp på din hemsida? Identifiera målet med hemsidan och gör det sedan tydligt vem det faktiskt är som sidan finns till för.

  1. Det andra misstaget är att du missar att göra sidan säker.

Det är faktiskt ett av de största misstagen som du kan göra, men faktum är att de flesta faktiskt inte tänker på det. Du behöver se till så att sidan är säker. Du vet säkert själv att man helst undviker att gå in på en sida som inte har hänglåset i URL:en och som kanske till och med ditt virusprogram varnar dig för att gå in på.

För att lösa det behöver du se till att ha ett giltigt SSL-certifikat. Det finns flera guider på nätet om hur du skaffar ett sådant och hos vissa webhosting-sidor kan man även få tillgång till ett sånt certifikat som ett extra tillval. Om du har ett SSL-certifikat så kommer du få det lilla hänglåset i URL:en och sidan kommer även att köras via HTTPS. Allt det innebär att hemsidan är krypterad och att obehöriga inte kommer att kunna komma åt den

  1. Det sista tipset handlar om din personliga säkerhet.

Kanske är du ute på ett café och bestämmer dig för att surfa in på din hemsida? Det kan låta som en bra idé vid första anblicken, men om du inte vet hur du håller dig säker på nätet så kan det bli ödesdigert. Kanske är det så att caféet har ett offentligt internet som du surfar på och som du sedan använder för att komma in på din hemsida.

Det bör du absolut inte göra via ett offentligt nätverk. Risken för att en hackare kan komma åt dig och få tag på dina data är nämligen väldigt stor när du surfar på offentliga nätverk. Det är för att nätverken är tillgängliga för alla, även för hackare, och de kan lätt lägga ut en hotspot i nätverket som du automatiskt ansluts till. Sedan är det bara för hackare att ta dina uppgifter, vilket även inkluderar din hemsida.

För att skydda dig mot det är det en god idé att ladda ned ett VPN. Det finns flera olika tjänster som du kan använda dig av för att få ett bra VPN, t.ex. har NordVPN rabattkoder som du kan använda dig av för att få tillgång till en bra VPN-tjänst till ett överkomligt pris. VPN-tjänsten skyddar dig när du surfar på offentliga nätverk och gör så att din information är helt krypterad och omöjlig att komma åt för hackare. Det är därför en väldigt god idé att skaffa ett VPN.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *