Med det ökade användandet av internet, så är det inte överraskande att det finns så många webbhotell att välja mellan. Oavsett anledning till att vi söker efter ett webbhotell, så har vi alla olika behov och krav.
Vissa vill ha en enkel webbplats utan alltför många krusiduller och utan e-handelsfunktionalitet. Andra vill sälja produkter på nätet och behöver omfattande funktioner för kundvagnen tillsammans med produktkataloger som är lätta att uppdatera, verktyg för e-postmarknadsföring och möjlighet att ta emot betalningar med kreditkort. Oavsett vilket så vill du såklart alltid ha det bästa webbhotellet.
Detta är några exempel på varför det är så viktigt att vara säker på exakt vad man behöver på sin hemsida. Ju mer säker du är på dina behov och andra krav, desto lättare blir det för dig att finna just det som är som mest passande för dig.
Vad är dina prioriteringar på det bästa webbhotellet?
Det finns ett antal faktorer som du bör ta hänsyn till när du väljer webbhotell. För det första, vilken typ av webbplats vill du skapa? Det finns tre huvudtyper av webbplatser – statiska, dynamiska och e-handel. Statiska webbplatser är de enklaste och innehåller vanligtvis endast text och bilder. Dynamiska webbplatser tillåter mer interaktivitet och kräver därmed en mer komplicerad programmering.
Hur pålitlig är supporten, är ofta en fråga som kommer längre ner på listan. Dock kan man tänka att ju fler funktioner och ju mer programmering som krävs för ditt användningsområde, desto mer kan du vara i behov av att kontakt supporten. Du vill ju vara säker på att eventuella problem med hemsidan tas om hand snarast möjligt, så dina kunder inte blir lidande en längre tid.
Olika säkerhetsnivåer att fundera över
Till att börja ska din hemsida vara uppkopplad till en säker anslutning, så du är mer motståndskraftig mot eventuella attacker utifrån. Oavsett vad du använder din sida för, så vill du inte riskera att din hemsida förstörs. Även om den kan repareras, så kan det bli en dyr historia. Bland annat miste av kunder.
Om du behöver skydda kunders information, till exempel om det kommer att ske kortbetalningar på din hemsida är det extra intresse för dig att kontrollera om du även får tillgång till ett SSL-certifikat. På så sätt kan du se till att känslig information, t.ex. kreditkortsnummer, krypteras när den skickas. SSL-certifikat är vanligtvis kopplade till storleken på din webbplats och dess trafik.
En annan säkerhet är om det kommer finnas möjlighet till gratis backup av sidan och allt innehåll. Vare sig det är inkluderat eller om du behöver lägga till det, så försäkra dig om att det görs en automatiskt uppdatering regelbundet. Hur ofta du behöver beror på hur du använder dig av din hemsida.