Webbmailloopia – Recension och guide för Loopia webmail

Home » Webbhotellsbloggen » Webbmailloopia – Recension och guide för Loopia webmail

Loopia webbmail gör det enkelt att skapa en e-postadress och kolla mejlen var du än befinner dig via webbmailloopia. Skaffa bara e-post eller kombinera det med webbhotell. I den här guiden tittar vi på fördelar och nackdelar med webbmailloopia. Häng med!

Fördelar

 • E-post direkt i webbläsaren
 • Kostnadseffektivt
 • Enkelt att använda
 • Integrering med andra tjänster
 • Hög säkerhet
 • Tillgänglig kundsupport

Nackdelar

 • Begränsade funktioner jämfört med avancerade e-postklienter
 • Mindre anpassningsbart
 • Driftstörningar förekommer ibland
 • Inget gratisalternativ

Vad är Loopia webmail?

Loopia webmail är en webbaserad e-postklient som erbjuds av Loopia, ett svenskt webbhotellföretag. Det gör det möjligt för användare att hantera sina e-postmeddelanden och kontakter via en webbläsare, utan att behöva använda en separat e-postklient som Microsoft Outlook eller Apple Mail.

Funktioner i webbmailloopia

Loopia webmail har följande funktioner och tjänster:

 1. E-posthantering: Skicka och ta emot e-postmeddelanden, skapa mappar för att organisera dina e-postmeddelanden, sök efter e-postmeddelanden med hjälp av sökfunktionen och lägg till bifogade filer.
 2. Kontakthantering: Lägg till, redigera och ta bort kontakter, samt exportera kontaktlistor till andra program.
 3. Inställningar: Anpassa e-postinställningar, inklusive signatur, automatiska svar och e-postfilter.
 4. Mobilanpassat: Loopia webmail stöder mobila enheter, så att du kan hantera e-post från din smartphone eller surfplatta.
 5. Säkerhet: Loopia webmail använder säkerhetsprotokoll för att skydda din personliga information och dina e-postmeddelanden.

Olika e-postpaket hos Loopia

Du kan skaffa e-postadresser hos Loopia på olika sätt, beroende på om du är intresserad av enbart e-post eller även vill ha en egen domän och hemsida med webbhotell. Följande paket går att välja:

E-post

Här får du e-post med ditt eget domännamn för dig själv, familjen och företaget. Det ingår fem e-postadresser och 25 GB utrymme för mejlen.  

Starter

Välj Starter om du vill ha både e-post och en hemsida i Loopia Sitebuilder. Du får även mer utrymme, 50 GB för mejlen, samt tio e-postadresser istället för fem.

Webbhotell, Privatpaket

Obegränsat med e-postadresser, 75 GB mejlutrymme, fritt antal hemsidor i Loopia Sitebuilder, 75 GB webbutrymme och möjlighet att skapa hemsidan med WordPress eller annat hemsideverktyg.

I samtliga paket ingår obegränsat antal e-postalias, webbmail, autosvar, samt antispam och antivirus.  Ifall du driver företag finns det även lösningar för företag i form av Webbhotell Företagspaket eller Webbhotell Företagspaket Plus.

Vad kostar Webbmailloopia?

Här kan du se aktuella kostnader för Loopia webmail. Prenumerationen löper månadsvis och du kan avsluta den genom att logga in i kundzonen. 

 • E-post: 49 kr/mån.
 • Starter: 59 kr/mån.
 • Webbhotell, Privatpaket: 39 kr/mån första året, sedan 99 kr plus moms.

Hur skaffar jag e-post hos Loopia?

Gå in på loopia.se och välj ditt önskade paket, till exempel E-post. Du har möjlighet att registrera ett nytt domännamn, fylla i ett befintligt domännamn eller välja bort att du inte vill ha något domännamn just nu. Lägg din produkt i kundvagnen och klicka sedan på ”Till kassan”.

1. Fyll i eventuell kampanjkod Loopia och välj kortbetalning eller faktura.

2. Logga in eller skapa ett konto hos Loopia genom att fylla i fälten.

3. Godkänn avtalsvillkoren och klicka på ”Beställ”.

4. I Loopia Kundzon, klicka på ”Skapa en e-postadress”.

5. Välj ditt önskade domännamn, alltså den avslutande delen av din mejladress efter ”@” samt önskad e-postadress, alltså den första delen av din mejladress. Välj slutligen ett lösenord.

6. Klicka på ”Verkställ”. Om allt fungerar har du nu skapat din nya e-postadress och kan börja använda den!

Så loggar du in på webbmailloopia

För att logga in på Loopia webmail, surfa in på webbmail.loopia.se. Det går bra på dator, surfplatta eller mobil. Fyll i din e-postadress samt lösenord i fälten. Klicka på logga in. Nu har du åtkomst till din inkorg och kan skicka och ta emot mejl eller använda alla andra funktioner i webbmejlen!

Sammanfattning: Är Loopia webbmail bra?

Loopia webbmail är en smidig och relativt billig lösning för dig som vill ha en helt egen e-postadress, som inte slutar med till exempel gmail.com eller hotmail.com. Det går snabbt att komma åt mejlen genom webbläsaren och dess användargränssnitt är tydligt. Vill man ha fler och avancerade funktioner, som kalender och integrering med andra tjänster, är Loopia inte det bästa alternativet, men alla grundläggande funktioner som kontakthantering, autosvar och organisering av mejl finns.

Artikeln senast uppdaterad 2023-02-02

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *