Så kan en virtuell assistent få ditt företag att växa 

Home » Webbhotellsbloggen » Så kan en virtuell assistent få ditt företag att växa 

Har du ont om tid? Eller behöver du extra kompetens i företaget? En virtuell assistent kan vara lösningen för att få ihop arbetsvardagen. 

Att tiden inte räcker till är en tanke många företagare tänker på daglig basis. Kundrelationer ska underhållas och den där högen av fakturor ska betalas, samtidigt som den dagliga verksamheten ska rulla på. Så när klockan börjar närma sig kväll är det sällan man har hunnit stryka samtliga punkter på att göra-listan, och både du och företaget blir lidande. 

För att undvika en situation där tidsbrist ska påverka företagets tillväxtresa negativt väljer många att anlita en virtuell assistent. En V.A., som det också kallas, är en extern tillgång i företaget som kan ta hand om ett brett urval av arbetsuppgifter. Hos exempelvis Ulla-Bella finns ett team med virtuella assistenter med olika kompetenser och bakgrunder, vilket gör att det här kan vara en lösning för alla möjliga typer av företag. 

Vilka uppgifter kan en virtuell assistent utföra? 

En virtuell assistent är inte att förväxla med en AI-assistent, som det talas så ofta om i dag. De digitaliserade, algoritmbaserade assistenterna kan utföra enklare arbetsuppgifter, såsom att ge dig information eller påminna om inbokade möten. Med en mänsklig assistent, däremot, är möjligheterna större än så.  

En V.A utför sitt arbete digitalt, och genom de senaste årens tekniska utveckling och lösningar för distansarbete har assistentens potentiella påverkan på företaget fått sig ett kraftigt uppsving. Men vad exakt kan denne hjälpa ditt företag med?  

Assistenten kan bidra med arbetsuppgifter och i frågor som gör direkt skillnad i företagets resultat och på dess resa framåt. Nedan listar vi några av många uppgifter som en V.A. kan utföra. 

  • Administrativa uppgifter 
  • Marknadsföring i olika kanaler 
  • Kommunikation med kunder 
  • Leda nya projekt 
  • Ekonomiuppgifter 

Varför anlita en V.A.? 3 anledningar 

Men varför väljer många företag att anlita just en virtuell assistent, istället för att exempelvis anställa ny personal? Nedan följer några av de vanligaste anledningarna.   

1. Tillför kompetens till företaget 

En V.A. är en person som, i regel, är specialiserad inom sitt område. Men olika assistenter har olika kunskaper. Om du vet på vilket område du är i behov av spetskompetens blir det enklare att hitta en V.A som kan avlasta dig eller de anställda samt bidra med nya idéer och tillvägagångssätt. Behövs bredare kompetens finns även assistenter med stor kunskap inom ett flertal områden. 

2. Mer tid till annat 

Som bekant, och tidigare beskrivet, är tid ofta en bristvara för företagare. Med hjälp av assistentens avlastning får du tid över till annat. Att lämpa över exempelvis administrativa uppgifter gör dessutom att du kan öka produktiviteten i ditt arbete med att driva verksamheten framåt och uppåt. 

3. Lägre kostnader än att anställa 

En virtuell assistent tar endast betalt för det arbete den faktiskt utför. Vanligtvis i form av ersättning per timme. Därtill tillkommer inga extra kostnader som arbetsgivaravgifter, då personen inte är anställd i företaget. Och precis som namnet antyder arbetar en V.A på distans, vilket innebär att du även undviker kostnader för dator eller annat kontorsmateriel. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *